Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän suurlähetystön pyyntö sai Suomi-Twitterin vääräleuat liikkeelle – Tehtaankadulle luvassa mielenkiintoista sähköpostia?

Venäjän suurlähetystön keskiviikkona Venäjän kansalaisille ja venäjää puhuville kohdistama pyyntö kertoa suurlähetystölle, jos heitä kiusataan Suomessa, on innostanut Twitterin käyttäjät pohtimaan muita viestejä, joilla suurlähetystöä olisi syytä lähestyä. Myös suurlähetystön ilmoittamaa sähköpostiosoitetta on jaettu tviiteissä anteliaasti.

Suurlähetystön viestissä pyydettiin, että mikäli venäjää puhuvia tai Venäjän kansalaisia loukataan tai syrjitään tai heitä kohtaan lietsotaan vihaa, asiasta on ilmoitettava suurlähetystön konsuliosastolle sähköpostitse.

Tviittaajat ovat ehdottaneet muun muassa "venäjänkielisten ihmisten oikeuksien loukkaaja numero yhden" raportoimista sekä suurlähetystön informoimista siitä, kuka oikeastaan harjoittaa venäjää puhuvien syrjintää –  mieluiten isokokoisten liitetiedostojen kera. Twitterissä on ehdotettu myös Ukrainassa tapahtuvien ihmisoikeusrikkomusten raportointia.

Osa tviittaajista on vedonnut heikkoon venäjäntaitoonsa ja tulkinnut suurlähetystön viestiä omalla tavallaan. Suurlähetystön twiitin on tulkittu tarkoittavan muun muassa pyyntöä mahdollisimman runsaasta määrästä yritysten uutiskirjeitä. Rohkeimmat ovat kuitenkin lukeneet viestin kehotuksena aikuisviihdekuvien lähettämiseen.

Summa summarum, kuten Åbo Akademin kansainvälisen oikeuden ja valtionsääntöoikeuden professori Elina Pirjatanniemi twiittaa: "Olen vähän selaillut tätä internettiä. Ihmisten kommenttien perusteella vaikuttaa siltä, että eräs suurlähetystö Helsingissä saa sinne vinkkipostilaatikkoon hieman muuta mitä ehkä ajattelivat.