Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tehy ja Super antoivat uuden lakkovaroituksen 13 sairaanhoitopiiriin

Terveysalan ammattijärjestöt Tehy ja Super ovat antaneet uuden lakkovaroituksen, joka koskee 40 000:ta hoitajaa 13 sairaanhoitopiirissä. Lakkovaroituksen piirissä on myös Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote. Kahden viikon lakon on määrä alkaa 1. huhtikuuta, ellei sopimusta työehdoista synny.

– Sovitteluprosessi on viime päivät edennyt tahmeasti lupaavan alun jälkeen. Isoja asioita on täysin auki, kuten esittämämme sote-alan pelastusohjelma. Näin siitä huolimatta, että sote-ala huutaa ratkaisuja hoitajapulaan, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja Superin puheenjohtaja Silja Paavola kertovat tiedotteessa.

Tehy ja Super esittävät viiden vuoden ohjelmaa, joka nostaisi peruspalkkatasoa 3,6 prosenttia vuosittain normaalien sopimuskorotusten lisäksi.

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat (KT) pitää esitettyjä palkankorotusvaatimuksia julkiselle taloudelle kestämättöminä.

Aiempi lakkovaroitus koskee kuutta sairaanhoitopiiriä

Hoitajajärjestöt ovat jo aiemmin jättäneet lakkovaroituksen koskien kuutta sairaanhoitopiiriä ja osaa niitä lähellä olevista yhtiöistä ja osuuskunnista. Työ- ja elinkeinoministeriö on kuitenkin siirtänyt lakkoa kahdella viikolla.

Tehyn ja Superin mukaan lakkokohteissa annetaan suojelutyöneuvotteluihin perustuen suojelutyötä välittömään hoitoon potilaiden hengen turvaamiseksi tai pysyvän vakavan vammautumisen estämiseksi.