Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunta-alalle uusi ylityö- ja vuoronvaihtokielto, sopimusneuvottelut eivät ole edenneet

Kunta-alalle asetetaan uusi ylityö- ja vuoronvaihtokielto 21. maaliskuuta alkaen, kertovat kunta-alan palkansaajien neuvottelujärjestöt Juko, JHL ja Jyty tiedotteessaan. Niiden mukaan alan neuvottelut eivät ole edenneet.

Kielto on voimassa 27. maaliskuuta saakka. Tiedotteen mukaan kunta-alan sopimusten viranhaltijat eivät kuulu kiellon piiriin. Kiellon ulkopuolelle rajataan työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle.

Aiemmin Juko, JHL ja Jyty ovat jättäneet lakkovaroitukset Rovaniemelle, Jyväskylään, Tampereelle ja Kuopioon kaksipäiväisistä lakoista.

Tehyn ja Superin lakkoa siirrettiin kahdella viikolla

Tehyn, Superin, Jukon, Jytyn ja JHL:n sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien (KT) välistä riitaa on yritetty sovitella tuloksetta jo aiemmin.

Keskeiset kiistakysymykset liittyvät palkkoihin. KT:n edustaja on luonnehtinut vaatimuksia täysin ylimitoitetuksi.

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) siirsi Tehyn ja Superin työtaistelua kahdella viikolla. Kuutta sairaanhoitopiiriä ja eräitä yhtiöitä koskeva lakko olisi alkanut 18. maaliskuuta, mutta siirrettiin alkamaan aikaisintaan 1. huhtikuuta. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto on voimassa jo nyt.