Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 60 ihmistä on kuollut junaonnettomuudessa Kongossa

Yli 60 ihmistä on kuollut junaonnettomuudessa Kongon demokraattisessa tasavallassa torstaina. Asiasta on kertonut maan rautatieyhtiö.

Lisäksi onnettomuudessa on loukkaantunut yli 50 ihmistä. Kyseessä oli tavarajuna, jonka kyydissä oli ollut satoja salamatkustajia.

Rautatieyhtiön edustajan mukaan juna suistui raiteiltaan rotkoisella alueella ja seitsemän junan 15 vaunusta putosi rotkoon. Osa ruumiista on edelleen rotkoon pudonneissa vaunuissa.

Rautatieyhtiöstä kerrotaan, että valtaosa junavaunuista oli tyhjillään. Juna oli tulossa naapuriprovinssin Luenista ja matkalla kaivoskaupunki Tenkeen Kolwezin lähelle. Onnettomuus tapahtui Buyofwen kylän kohdalla noin 200 kilometrin päässä Kolwezista.

Ihmiset käyttävät Kongon demokraattisessa tasavallassa tavarajunia matkustamiseen matkustajajunien ja kelvollisten teiden puutteen vuoksi. Junien syöksyminen raiteiltaan ei ole maassa tavatonta.