Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Intia sanoo ampuneensa vahingossa ohjuksen Pakistanin puolelle, Pakistan oli sitä ennen ehtinyt tuomita ilmatilansa loukkauksen

Intian armeija on vahingossa ampunut ohjuksen Pakistanin puolelle, kertoi maan puolustusministeriö lausunnossaan perjantaina. Ministeriö kuvaa tapausta "hyvin valitettavaksi".

Tavanomaisten ylläpitotoimien aikana tapahtui keskiviikkona tekninen häiriö, jolloin ohjus ammuttiin vahingossa Pakistanin alueelle, lausunnossa sanottiin.

Ministeriön mukaan tapauksesta on aloitettu korkean tason tutkinta. Puolustusministeriöstä kerrottiin, että onnettomuus ei aiheuttanut kuolonuhreja.

Intian puolustusministeriön lausunto tuli tunteja sen jälkeen, kun Pakistanin ulkoministeriö oli tuominnut "intialaista alkuperää olevan ääntä nopeamman lentävän kappaleen provosoimattoman Pakistanin ilmatilan loukkauksen".

Ulkoministeriön mukaan Intian asiainhoitaja Islamabadissa on kutsuttu tapahtuneen takia puhutteluun.

Laukaisu vahingoitti omaisuutta maanpinnalla ja saattoi vaaraan sekä siviilien hengen että Pakistanin ilmatilassa olleen lentokoneen.

Intialla on yli puoli miljoonaa sotilasta sillä Kashmirin osalla, jota se hallinnoi. Siellä kapinallisryhmät ovat taistelleet vuosikymmeniä alueen itsenäisyyden tai Pakistaniin yhdistymisen puolesta.

Intia, Pakistan ja Kiina jakavat Kashmirin, mutta alueen hallintasuhteista ei ole päästy sopuun.