Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brittiasiantuntija: "Putin saattaa kaatua nopeastikin, kohtalo kuin Julius Caesarilla" – vain yksi taho voi pelastaa

Venäjän sotatoimien jatkuessa Ukrainassa julkiseen keskusteluun on noussut presidentti Vladimir Putinin tulevaisuus. Yhtenä sotakriisin käänteenä on väläytelty Putin kaatamista vallankaappauksen avulla.

Brittiläinen Sky News esitti turvallisuuden ja puolustuksen asiantuntijalle, Royal United Services -instituutin entiselle pääjohtajalle Michael Clarkelle kysymyksen siitä, mitkä ovat mahdollisuudet Putinin syrjäyttämiseen.

Clarken mukaan Putinin valitsema tie on lopuillaan.

– Hän lähtee joko nopeasti tai siihen menee kaksi–kolme vuotta. Tästä hän ei enää toivu, eikä hänelle ole paluuta, Clarke arvioi.

Clarken mukaan Putin on tehnyt Ukrainan suhteen "suuren strategisen virheen".

Turvallisuusasiantuntija ei usko, että kansa lähtisi tekemään Venäjällä vallankumousta, sillä Putin ei ole niin epäsuosittu tavallisten venäläisten keskuudessa maan keski- ja itäosissa.

Clarke kuitenkin muistuttaa, että Venäjän keskiluokka ei pidä presidentistä ja Putin "häiritsee" oligarkkien mahdollisuuksia tehdä rahaa.

– Putinin kohtalo on kuin Julius Caesarin kohtalo. Se ei ole välttämättä fyysinen salamurha, mutta joku käyttää poliittista veistä.

– Ja kun yksi henkilö tekee sen, kaikki liittyvät mukaan, Clarke arvioi.

Hänen mukaansa on ainoastaan yksi taho, joka voi olla Putinin pelastus.

– Vain Kiina voi pelastaa hänet.