Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV:n uutiset: Rikostoimittaja ja dekkarikirjailija Jarkko Sipilä on kuollut

Rikos- ja oikeustoimittaja ja dekkarikirjailija Jarkko Sipilä on kuollut, kertoi MTV:n uutiset maanantaina. Pitkäaikainen MTV:n uutisten rikostoimittaja Sipilä menehtyi äkillisen sairauskohtauksen seurauksena maanantaina 57-vuotiaana.

Sipilä oli Suomen tunnetuimpia rikosjournalisteja sekä myös tuottelias ja palkittu dekkarikirjailija.

Sipilä työskenteli MTV:n uutisissa 26 vuotta. Viime vuodet hän toimitti uutistyön ohella Pekka Lehtisen kanssa Rikospaikka-ohjelmaa.

Jarkko Sipilän ensimmäinen rikosromaani ilmestyi vuonna 1996. Hänen kaikissa julkaistuissa 21 dekkarissaan on päähenkilönä rikoskomisario Takamäki. Sipilä sai rikosromaaneistaan vuonna 2009 Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnon.

Sipilä myös perusti kollegojensa kanssa Crime Time -kirjankustantamon.

Ei poliisien eikä roistojen puolella

MTV:n uutisten mukaan Sipilän tärkeimpiä kivijalkoja työssään oli sananvapauden puolustaminen ja kaikenlaisen virkamiessalailun vastustaminen.

Kun Sipilä teki uutisen maahanmuuttoa koskevista asiakirjoista, jotka oli vuodettu hänelle eduskunnasta, silloinen eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen antoi Sipilälle porttikiellon. MTV:n uutisten mukaan Sipilä piti porttikieltoa kuin jonkinlaisena sananvapauspalkintona.

Sipilältä oli kerran udeltu, onko hän rikostoimittajana poliisien vai roistojen ystävä. Hän kertoi olevansa ensisijaisesti totuuden puolella.

Sipilä toimi myös MTV:n uutisten rikostoimituksen päällikkönä. Ennen uraansa MTV:n uutisissa hän työskenteli rikostoimittajana Helsingin Sanomissa.

Ahkerana tunnettu Sipilä ehti tehdä journalismin sekä kirjojen kirjoittamisen ja kustantamisen ohella myös radiokuunnelmia ja tv-sarjan. Hän niin ikään järjesti Helsingissä suosituiksi tulleita Jarkko Sipilän rikoskävelyjä.

Vapaa-ajastaan Sipilä antoi paljon nuorten urheilun tukemiselle.

Jarkko Sipilä oli syntynyt vuonna 1964 Helsingissä.