Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neuvottelut ovat nyt käynnissä Valko-Venäjän rajalla – Ukraina vaatii välitöntä tulitaukoa ja venäläisten vetäytymistä

Ukrainan ja Venäjän väliset neuvottelut ovat nyt käynnissä, kertoo ukrainalaismedia Unian. Osapuolten ryhmät neuvottelevat parhaillaan Ukrainan ja Valko-Venäjän rajalla.

Ukrainalaismedia sai tiedon neuvottelun alkamisesta lähteeltään presidentin kansliasta. Neuvottelujen ennakoidusta kestosta ei ole vielä tietoa.

Myös Venäjä ja Valko-Venäjän uutistoimisto Belta kertovat Ukrainan ja Venäjän neuvottelujen alkaneen rajalla.

Ukrainan presidentinkanslia kertoi ennen neuvotteluja maan vaativan välitöntä tulitaukoa ja venäläisjoukkojen vetäytymistä Ukrainasta.

Helikopterilla neuvottelupaikalle saapunutta Ukrainan delegaatiota johtaa puolustusministeri Oleksi Reznikov. Venäjän valtuuskunnan johdossa on presidentti Vladimir Putinin neuvonantaja Vladimir Medinski. Hänen mukaansa Venäjän on halukas sopimaan sotimisen lopettamisesta.

Puolutusvoimien entinen tiedustelupäällikkö Harri Ohra-aho muisteli tviitissään entisen kulttuuriministeri Medinskin pitäneen kymmenen vuotta sitten Unkarissa puheenvuoron, jossa hän piti suomalais-ugrilaisten kansojen yhteistyötä Venäjää vastaan suunnattuna liikehdintänä sekä väitti Suomen olevan ”erottamaton osa venäläistä maailmaa”.

Kiovassa taistelujen keskellä oleva Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ei osallistu neuvotteluihin.

– En oikein usko tuloksiin tästä tapaamisesta, mutta antaa heidän yrittää, Zelenskyi sanoi eilen.

Zelenskyi kieltäytyi aiemmin valtuuskuntien tapaamisesta Valko-Venäjällä ja vaati keskustelujen siirtämistä Ukrainan ja Valko-Venäjän rajalle.

Jerusalem Post -lehden mukaan neuvotteluja sujuvoittamaan on saapunut Ukrainan pyynnöstä myös venäläis-israelilainen miljardööri Roman Abramovitsh. Muun muassa brittiläisen Chelsea-jalkapallojoukkueen omistavalla Abramovitshilla on hyvät suhteet Venäjän ja Ukrainan juutalaisyhteisöihin.