Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nato siirtänyt henkilöstönsä pois Kiovasta, Stoltenberg uumoili Venäjän valmistautuvan täysimittaiseen hyökkäykseen Ukrainaa vastaan

Sotilasliitto Nato on siirtänyt henkilöstönsä Ukrainan pääkaupungista Kiovasta maan länsiosassa sijaitsevaan Lviviin sekä Belgian Brysseliin. Asiasta kertoi Naton edustaja lauantaina. Hän ei kertonut siirretyn henkilöstön lukumäärää.

– Henkilökuntamme turvallisuus on tärkeintä, joten henkilöstö on siirretty Lviviin ja Brysseliin. Naton toimipaikat Ukrainassa pysyvät toimintakykyisinä, Naton edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Brysselissä on Naton päämaja.

Useat länsimaat ovat jo siirtäneet diplomaattejaan Kiovasta Lviviin, joka sijaitsee lähellä Puolan vastaista rajaa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi perjantaina paikallista aikaa olevansa "vakuuttunut", että Venäjä hyökkää Ukrainaan lähiaikoina ja että kohteena on mahdollisesti Kiova.

Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan kaikki merkit antavat ymmärtää, että Venäjä on valmistautumassa "täysimittaiseen hyökkäykseen" Ukrainaa vastaan. Stoltenberg sanoi saksalaiselle yleisradioyhtiölle ARD:lle Münchenin turvallisuuskokouksen yhteydessä.

– Me kaikki olemme samaa mieltä siitä, että hyökkäyksen riski on hyvin suuri, Stoltenberg sanoi.