Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kreikan matkustajalautan palon jäljiltä oli edelleen perjantai-iltana 11 ihmistä kateissa

Joonianmerellä tapahtuneen matkustajalautan tulipalon seurauksena edelleen 11 ihmistä oli kateissa perjantai-iltana, Kreikan viranomaiset kertoivat. Heidän lisäkseen kaksi ihmistä oli jäänyt loukkuun lautalla. Viranomaiset kertoivat pelastajien tekevän kaikkensa kateissa olevien paikantamiseksi ennen pimeän tuloa.

– Operaatio kadonneiden löytämiseksi on käynnissä, Kreikan rannikkovartiosto sanoi lausunnossaan.

Tietojen mukaan kadonneista yhdeksän henkilöä oli kansallisuudeltaan bulgarialaisia.

Ainakin yksi matkustajatietojen ulkopuolinen mukana

Tulipalo syttyi aluksella varhain perjantaiaamuna. Matkustajalautalla oli yhteensä lähes 300 ihmistä palon syttyessä, Kreikan rannikkopoliisi kertoi. Samaan aikaan matkustajien evakuoimisen kanssa pelastusmiehistöt yrittivät myös sammuttaa liekkejä lautalta vielä perjantaina iltapäivällä. Kadonneiden löytämiseksi paikalle oli tuotu apuun myös sukeltajia.

Italiasta Kreikkaan matkanneella ja Italian lipun alla kulkeneen Euroferry Olympia -aluksen lähes 300:sta kyydissä olleesta 239 oli matkustajia ja 51 miehistön jäsentä. Lisäksi kyydissä oli 153 rekkaa ja matkailuautoa sekä 32 henkilöautoa.

Lautalta pelastettiin myös laivan omien matkustajatietojen ulkopuolinen henkilö, mikä herätti pelkoa siitä, että epävirallisesti matkustavia ihmisiä oli kyydissä enemmänkin.

Palon syytä selvitettiin

Lautalta pelastetuista liki 280:sta ihmisestä osa vietiin hengitysvaikeuksien takia sairaalaan, kertoi Kreikan yleisradioyhtiö ERT. Pelastetut kuljetettiin läheiselle Korfun saarelle.

Poliisin mukaan palon syytä selvitettiin.

– Kuulemamme mukaan tuli sai alkunsa ruumassa, mutta tämä ei ole varmaa, matkustajaksi esittäytynyt mies kertoi kreikkalaiselle Skai TV:lle.

– Kesti vain 15 minuuttia ennen kuin tuli pääsi kannelle, hän lisäsi.