Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raju talvimyrsky riepottelee Eurooppaa – kaatuneet puut katkovat rautateitä, myrskybongareita varoitettiin pysymään poissa rannikolta

Eurooppaan iskenyt raju talvimyrsky on aiheuttanut suurta tuhoa ja sotkenut tie-, raide- ja lentoliikennettä monissa maissa. Myrsky on vaatinut ainakin kuusi ihmishenkeä Hollannissa, Belgiassa ja Irlannissa.

Englannissa, Etelä-Walesissa ja Hollannissa annettiin punainen säävaroitus, joka tarkoittaa hengenvaarallista säätä ja ihmisiä kehotettiin pysymään kotona. Säävaroituksia annettiin myös Pohjois-Ranskassa, Belgiassa, Tanskassa ja Ruotsissa.

Monet koulut suljettiin ja junaliikenne keskeytettiin, kun raiteille lensi kaatuneita puita ja muuta roinaa. Satoja lentoja jouduttiin perumaan tai lykkäämään. Euniceksi ristitty myrsky katkoi sähköt 140 000 kotitaloudelta Britanniassa ja 80 000:lta Irlannissa.

Wight-saarella Englannin etelärannikolla mitattiin ennätysmäinen 55 sekuntimetrin tuulenpuuska, joka saattaa olla kovin maassa koskaan mitattu tuuli. Suomessa kovin mitattu tuulen nopeus on 32,5 metriä. Lontoon liepeillä Greenwichin Millennium Dome -kupolin katto repesi monesta kohtaa.

Britannian ympäristöviraston Roy Stokes varoitti myrskybongareita ja valokuvausharrastajia lähtemästä etelärannikolle ottamaan dramaattisia kuvia myrskyaalloista.

– Se olisi todennäköisesti tyhmintä, mitä ikinä voisi tehdä, Stokes totesi.