Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusia koronatartuntoja raportoitu reilut 4 300, tehohoidossa yhä 30 tartunnan saanutta

Suomessa on tänään raportoitu 4 328 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on raportoitu reilut 78 600 uutta tartuntaa, mikä on noin 16 700 tartuntaa vähemmän kuin tätä edeltävien kahden viikon aikana.

Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä kaikkia sairastuneita ei testata virallisesti.

Valtakunnallisesti koronatartuntojen ilmaantuvuus on noin 1 400 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden viimeisen kahden viikon ajalta. Se on laskenut edeltävältä kahden viikon jaksolta, jolloin ilmaantuvuusluku oli noin 1 700.

Yhteensä Suomessa on vahvistettu pandemian aikana noin 605 000 koronatartuntaa.

Sairaalahoidossa olevien määrä pysynyt tasaisena

Sairaalahoidossa on 697 koronatartunnan saanutta potilasta, joista 30 on tehohoidossa.

Sairaalahoidossa on 19 potilasta vähemmän kuin keskiviikkona, mutta tehohoidossa olevien määrä on pysynyt samana.

Koronapositiivisten sairaalapotilaiden joukossa on myös ihmisiä, joilla koronavirus on todettu sivulöydöksenä ja joiden hoitoontulon ensisijainen syy on jokin muu.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu tänään 12. Yhteensä koronaan liittyviä kuolemia on Suomessa raportoitu koko pandemian ajalta 2 277.

Rokotekattavuus on pysynyt liki samoissa prosenteissa, ja koronarokotettujen määrä on noussut eilisestä vain muutamilla tuhansilla.

Koko väestöstä kaksi koronarokoteannosta on saanut liki 76 prosenttia koko väestöstä eli lähes 4,2 miljoonaa ihmistä. Kolmannen annoksen rokotekattavuus on lähes puolet Suomen väestöstä eli noin 2,7 miljoonaa ihmistä.