Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britanniassa poliisi aloitti tutkinnan prinssi Charlesin hyväntekeväisyysjärjestön toimista

Britanniassa poliisi ilmoitti keskiviikkona aloittaneensa tutkinnan prinssi Charlesin hyväntekeväisyysjärjestöstä The Prince's Foundationista. Poliisin mukaan kyse on tapauksesta, jossa saudiliikemiehelle oli lupailtu järjestää kuninkaallinen tunnustus ja mahdollisesti Britannian kansalaisuus vastineena lahjoituksista järjestölle.

Poliisin mukaan tapauksessa ei ole tehty pidätyksiä.

Järjestön johtaja Michael Fawcett irtisanoutui viime vuonna syytöksistä tehdyn sisäisen tutkinnan jälkeen. Hänen yhteyksistään saudiliikemieheen oli uutisoitu mediassa.

Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz oli lahjoittanut suuria summia rahaa projekteihin, jotka olivat prinssi Charlesille erityisen tärkeitä. Hän kiistää toimineensa väärin.

Työttömiä takaisin työelämään auttava järjestö ilmoitti ottavansa syytökset "erittäin vakavasti". Järjestöjä valvova ja järjestörekisteriä ylläpitävä komissio on aloittanut oman selvityksensä Mahfouzista jo aiemmin, vaikka se ei suoraan valvokaan prinssin järjestöä. Skotlantilainen järjestöjen sääntelyelin aloitti viime vuonna tutkinnan, kun tuli ilmi epäily, että prinssin järjestö oli ottanut vastaan rahaa aiemmin rahanpesusta tuomitulta venäläispankkiirilta.

Järjestön eettinen komitea kieltäytyi lahjoituksesta saatuaan tietää tuomiosta. Tuomio on kuitenkin kumottu, ja venäläispankkiiri on sanonut syytteen olleen poliittinen.