Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

BBC: Ukraina lupaa rahoitusta lentoyhtiöille pitääkseen ilmatilansa auki

Ukraina on luvannut lisätä rahoitusta lentoyhtiöille pyrkiessään pitämään ilmatilansa auki kaupallisille lennoille. Asiasta kertoo Ukrainan pääministeri Denys Shmygal BBC:n mukaan.

Shmygalin mukaan hallitus on kohdentanut 16,6 miljardia hryvniaa eli yli 500 miljoonaa euroa taatakseen kaupalliset lennot ilmatilassaan.

Lauantaina hollantilainen KLM sanoi keskeyttävänsä lennot Ukrainaan, ja saksalainen Lufthansa on sanonut harkitsevansa asiaa.

Ukrainan infrastruktuuriministeriö vakuutti sunnuntaina lausunnossaan , että maan ilmatila pysyy avoinna. Ministeriön mukaan maan ilmatilassa lentää 29 ulkomaista lentoyhtiötä, lentoja on 34 maasta.

Ministeriön lausunnon mukaan joillakin lentoyhtiöillä on vaikeuksia vakuutusmarkkinoiden vaihteluiden kanssa. "(Ukrainan) valtio on valmis tukemaan lentoyhtiöitä ja aikoo antaa lisää rahoitustakuita lentomarkkinoiden tukemiseksi", ministeriön lausunnossa sanottiin.

"Jos viranomaisohjeistukset muuttuvat, niihin reagoidaan nopeasti"

Sunnuntaina Twitterissä levisi spekulaatioita, joiden mukaan Britanniassa jokin suuri vakuuttaja lopettaisi vakuutusten myöntämisen Ukrainan ilmatilaa käyttäville lentoyhtiöille.

Suomen ulkoministeriöstä kerrotaan, että uutiset lentoyhtiöiden vakuutuksiin liittyen osoittautuivat ainakin osittain disinformaatioksi. Tällä hetkellä kaupalliset lentoyhteydet Ukrainaan toimivat. Ulkoministeriö jatkaa tilanteen seuraamista, kerrotaan ulkoministeriön viestinnästä sähköpostitse STT:lle.

Finnairin viestinnästä puolestaan kerrotaan, että yhtiö käyttää Ukrainan läntisimmän osan ilmatilaa. Sen sijaan itäosan ilmatilaa Finnair ei käytä lainkaan. Kiovaan yhtiö ei operoi.

– Seuraamme tilannetta ja mahdollisia viranomaisohjeistuksia. Jos ne muuttuvat, niihin totta kai nopeasti reagoidaan. Meillä on lentoyhtiönä aina valmius muuttaa lentojen reititystä hyvinkin nopeasti, Finnairin viestinnästä kerrotaan STT:lle.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 14.30. KLM ilmoitti lentojen keskeyttämisestä lauantaina, ei sunnuntaina.