Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Joka neljännellä työnantajalla henkilöstöä lomautettuna tai irtisanottuna, vanhuspalvelut kärsivät työvoimapulasta, Netflixin osake sukelsi

Joka neljännellä Elinkeinoelämän keskusliiton koronakyselyyn vastanneella työnantajalla on henkilöstöä lomautettuna tai irtisanottuna.

Kyselyn mukaan kolmannes Suomen kaikista työnantajayrityksistä raportoi kiristyneiden koronatoimien haittaavan niiden toimintaa merkittävällä tavalla. Palvelusektorilla merkittävää haittaa kokee puolet yrityksistä.

Joka viides yritys aikoo vähentää toimitilaneliöitään. Koronan poikkeusolot ja etätyön lisääntyminen ovat supistaneet yritysten toimitilatarpeita.

Kyselyyn vastasi noin 1 300 yrittäjää ja yritysjohtajaa tammikuussa.

THL: Vanhuspalvelut kärsivät työvoimapulasta - ongelma näkyy selvimmin kotihoidossa

Suomessa vanhuspalvelut kärsivät työvoimapulasta, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tekemästä seurannasta. Selvimmin ongelma näkyy kotihoidossa, jossa neljäsosa yksiköistä tekee joka viikko töitä riittämättömällä henkilöstöllä.

Sosiaali- ja terveysalan henkilöstöä on jouduttu siirtämään koronaepidemian hoitoon, mikä vaikeuttaa entisestään vanhuspalveluiden hankalaa rekrytointitilannetta. Epidemia on myös lisännyt työntekijöiden poissaoloja, mikä on puolestaan nostanut sijaistarvetta.

Suurimmat lisäystarpeet kotihoidon henkilöstöön ilmoitettiin Keski-Uudenmaan, Satakunnan, Vantaa-Keravan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson hyvinvointialueilla.

Muuramessa yksi ihminen kuoli henkilöauton ja raskaan ajoneuvon kolarissa

Muuramessa yksi ihminen on kuollut myöhään torstai-iltana sattuneessa tieliikenneonnettomuudessa, kertoo Sisä-Suomen poliisilaitos Twitterissä.

Keski-Suomen pelastuslaitos kertoi aiemmin, että henkilöauto ja raskas ajoneuvo törmäsivät valtatie 9:llä Punasillanmäen teollisuusalueen kohdalla. Pelastuslaitos sai kolarista hälytyksen hieman ennen puolta yhtätoista.

Tie oli onnettomuuspaikalla jonkin aikaa kokonaan poikki ja liikennettä ohjattiin kiertotietä pitkin. Fintrafficin tieliikennekeskus kertoi kuitenkin alkuyöstä, että tilanne on ohi ja liikenne kulkee jälleen normaalisti.

Helsingissä liikenne kulkee jälleen Kehä III:lla - tie oli illalla poikki liikenneonnettomuuden vuoksi

Helsingissä liikenne kulkee jälleen normaalisti Kehä III:lla. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kertoi liikenneonnettomuuden vuoksi poikki olleen tieosuuden avautumisesta Twitterissä eilen iltayhdentoista jälkeen.

Pelastuslaitos kertoi illalla, että tie oli kokonaan poikki liikenteeltä lännen suuntaan ja ajoradoilla oli ajoneuvoyhdistelmä poikittain. Tarkempi onnettomuuspaikka on Vanhakartanon ja Juvanmalmin liittymien välillä. Pelastuslaitoksen mukaan henkilövahingoilta vältyttiin.

Myöhäisillan tviitissään pelastuslaitos kertoi, että onnettomuusajoneuvot oli saatu hinattua pois ja sekä pelastuslaitos että poliisi olivat poistuneet paikalta.

Lähes vuoden kestäneessä Liberia-sotarikosoikeudenkäynnissä käsillä viimeiset päivät

Liki vuoden kestänyt Liberia-sotarikosoikeudenkäynti Pirkanmaan käräjäoikeudessa päättyy osapuolten loppulausuntoihin tänään ja maanantaina. Sen jälkeen oikeus jää pohtimaan tuomiotaan.

Suomessa yli kymmenen vuotta asunutta sierraleonelaismiestä syytetään muun muassa murhista, törkeistä raiskauksista ja törkeästä sodankäyntirikoksesta Liberian sisällissodassa vuosina 1999–2003. Hän on kiistänyt kaikki syytteet.

Oikeudenkäynti alkoi viime vuoden helmikuussa. Tuomioistuin on käynyt kaksi kertaa Länsi-Afrikassa kuulemassa todistajia ja vierailemassa väitettyjen rikosten tapahtumapaikoilla.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken tapaa tänään venäläiskollegansa Sergei Lavrovin

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapaavat tänään Sveitsin Genevessä.

Euroopassa vieraileva Blinken tapasi torstaina Berliinissä ulkoministerikollegansa Saksasta, Ranskasta ja Britanniasta. Berliinissä pitämässään puheessa Blinken sanoi, että Ukrainan tämän hetkisessä tilanteessa on kyse enemmästä kuin vain kahden valtion, tai Venäjän ja Naton, yhteenotosta.

Aiemmin tällä viikolla Ukrainassa vieraillut Blinken on jo etukäteen sanonut, ettei aio tuoda Geneveen Venäjän peräämiä kirjallisia vastauksia sen niin sanottuihin turvatakuuvaatimuksiin.

Järjestö: Isis hyökkäsi vankilaan ja vapautti taistelijoitaan Pohjois-Syyriassa

Äärijärjestö Isis on hyökännyt kurdien ylläpitämään vankilaan Pohjois-Syyriassa ja vapauttanut vangittuina olleita taistelijoitaan, kertoo Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö Syrian Observatory for Human Rights.

Hyökkäys alkoi autopommin räjäyttämisellä vankilan portilla, minkä lisäksi myös toinen pommi räjähti lähistöllä. Tämän jälkeen Isisin taistelijat hyökkäsivät vankilaa vartioivien kurdien kimppuun.

Vankilaa ylläpitävät kurdijoukot vahvistivat autopommin räjähdyksen, mutta eivät vankien pakoa.

Tiedossa ei ole, montako järjestön taistelijaa mahdollisesti pääsi vapaaksi. (Lähde: AFP)

Netflixin uusien tilaajien määrä jäi hieman ennusteesta ja osake sukelsi jälkipörssissä

Suoratoistopalvelu Netflixin uusien tilaajien määrä jäi viime vuoden loka–joulukuussa hieman yhtiön omasta ennusteesta. Yhtiö ilmoittaa sijoittajakirjeessään, että se sai 8,28 miljoonaa uutta tilaajaa, mikä nosti tilaajien määrän 221,8 miljoonaan.

Netflixin ennuste tammi–maaliskuun käyttäjämärään kasvusta jäi vuorostaan matalaksi.

Päättyneellä neljänneksellä yhtiön tulos oli 607 miljoonaa dollaria. Liikevaihto loka–joulukuussa vuonna 2021 kasvoi edeltävän vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 16 prosenttia ollen 7,7 miljardia dollaria. Yhtiön osake tippui jälkipörssissä tuloksen julkistamisen jälkeen parisenkymmentä prosenttia.

Suomi lähellä jättiyllätystä futsalin historiallisessa EM-avauksessa - Italia tuli kuitenkin tasoihin

Suomen miesten futsalmaajoukkue pelasi 3–3-tasapelin EM-avausottelussaan Italiaa vastaan Hollannin Groningenissa. Henri Alamikkotervo teki kaksi maalia, Panu Autio yhden. Italia teki 3–3-tasoituksen minuutti ja 16 sekuntia ennen pelin loppua.

Lohkon avausottelussa aiemmin Kazakstan ja Slovenia pelasivat 4–4-tasapelin. Suomi kohtaa lohkon toisella kierroksella Kazakstanin 24. tammikuuta ja päätöskierroksella Slovenian 28. tammikuuta.

Dallas otti Buffalossa 5-4-vierasvoiton - voittajajoukkueen Hintzille maali ja syöttöpiste

Jääkiekon NHL:ssä Dallas Stars on ottanut Buffalossa isäntäjoukkue Sabresista 5–4-vierasvoiton.

Otteluisännät lähtivät toisesta erästä 4–3-johdossa, mutta Dallasin Tyler Seguin tasoitti tilanteen päätöserässä ja Jason Robertson sinetöi loppulukemat nelisen minuuttia myöhemmin.

Dallasin suomalaishyökkääjä Roope Hintz teki maalin ottelun toisessa erässä. Lisäksi hänen tililleen kilahti syöttöpiste Seguinin päätöserän onnistumisesta. Seguin teki kaikkiaan kaksi maalia ja oli lisäksi rakentamassa Robertsonin voittomaalia.

Buffalon Henri Jokiharju puolestaan kartutti tiliään kahdella syöttöpisteellä.