Hallinto-oikeus keskeytti kuntosalien sulkupäätöksen Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa

Turun hallinto-oikeus on keskeyttänyt Lounais-Suomen aluehallintoviraston (avi) joulukuun lopussa tekemän päätöksen yksilöliikuntatilojen, kuten kuntosalien sulkemisesta. Liikuntatilat saavat siis jälleen avata ovensa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Avi oli määrännyt tartuntatautilain nojalla liikuntatiloja suljettavaksi Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa 15. tammikuuta asti.

Kyseessä on hallinto-oikeuden välipäätös, joka liittyy useampaan vireillä olevaan, avin päätökseen kohdistuvaan valitusasiaan. Hallinto-oikeus ratkaisee valitusasiat myöhemmin.

Hallinto-oikeus kertoo tiedotteessaan, että näillä näkymin se ei tule antamaan välipäätöksiä täytäntöönpanon keskeyttämistä koskeviin vaatimuksiin valitusasioissa, jotka koskevat esimerkiksi joukkueurheiluun tai ryhmäliikuntaan käytettäviä tiloja.

Viime viikolla Vaasan hallinto-oikeus linjasi välipäätöksellään, että kuntosalit pidetään suljettuina Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan alueella. Myös Hämeenlinnan hallinto-oikeus päätti, ettei se keskeytä Etelä-Suomen aluehallintoviraston rajoituspäätöksien toimeenpanoa.

Aiemmin Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kumosi välipäätöksellään Pohjois-Suomen avin päätöksen täytäntöönpanon. Ylen mukaan Pohjois-Suomen linjaus poiki valituksia sulkupäätöksistä myös muihin hallinto-oikeuksiin.

Mainos: Lappeenrannan seurakuntayhtymä

Mainos: Lappeenrannan seurakuntayhtymä

Ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin? Isoja ja pieniä päätöksiä, joilla on väliä

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka