Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Posti palkkaisi heti 200 uutta jakajaa – posti voi myöhästyä paikoittain päivän tai kaksi

Posti tarvitsisi välittömästi 200 jakajaa lisää pääkaupunkiseudulle, uutisoi Yle. Postin mukaan syksyllä alkanut jakajapula on pahentunut entisestään loppuvuoden aikana ja tarvetta on niin sanomalehtien varhaisjakajista kuin päiväpostin jakajista.

– Tällä hetkellä isoimmat haasteet kohdistuvat Espooseen ja Helsingin keskustaan sekä osaan Länsi-Vantaata, poikkeustilannejohtaja Jarmo Ainasoja kertoo Ylelle.

Ainasoja kertoo Ylen haastattelussa, että jakajapulan takia posti saattaa tulla päivän tai kaksi myöhässä.

Postia jaetaan kotitalouksiin pääsääntöisesti kolmena päivänä viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin.

Posti on yrittänyt ratkaista jakajapulaa erilaisilla työaikajärjestelyillä. Ylen mukaan yksi työaikajärjestelyistä on toteutettu Espoossa. Siellä on viime syksystä lähtien jaettu postia mallilla, joka mahdollistaa postinjakajalle viisipäiväisen työviikon, kolmipäiväisen sijaan.

Vuoropäiväjakelumallissa jakaja työskentelee kahdella eri postinumeroalueella viikon aikana. Yhdelle alueelle hän jakaa postit maanantaina, keskiviikkona ja torstaina. Toinen alue saa postit tiistaina ja perjantaina.

– Tässä on myös tavoitteena, että jakajan työpäivät tasaantuvat lähemmäksi keskimääräistä työaikaa, pääkaupunkiseudun perusjakelun pääluottamusmies Riitta Sievilä sanoo Ylelle.

Tällä hetkellä vuoropäiväjakelun käyttöönotosta keskustellaan Helsingissä, Tampereella ja osassa sen lähikuntia, Ainasoja kertoo Ylelle.