Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintolarajoitukset ja koronapassin tilapäinen hyllyttäminen voimaan myös Ahvenanmaalla

Leviämisalueen ravintolarajoitukset otetaan käyttöön myös Ahvenanmaan maakunnassa perjantaina keskiyöllä. Samalla myös koronapassin tilapäinen hyllyttäminen tulee voimaan Ahvenanmaalla.

Koronapassia ei siten voi käyttää vaihtoehtona alueellisille rajoituksille yleisötilaisuuksissa tai asiakastiloissa. Tämä on voimassa 20. tammikuuta asti. Valtioneuvosto muutti asetuksia keskiviikkona.

Leviämisalueen rajoitukset ovat perjantaista alkaen voimassa kaikkialla muualla paitsi Kainuussa.

Kaikissa ravintoloissa anniskelu päättyy kello 17 ja ravintolat saavat olla auki kello 18:aan asti. Ruokaravintolat saavat olla auki kaksi tuntia pidempään koronapassia edellyttämällä. Koronapassin käyttö ei toistaiseksi vapauta ravintoloita rajoituksista muutoin.

Anniskeluravintoloissa on sisä- ja ulkotiloissa käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on sisätiloissa käytössä vain 75 prosenttia asiakaspaikoista. Asiakaspaikkarajoitukset eivät koske Ahvenanmaata.

Kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Huolimatta siitä, että koronapassin edellyttäminen ei enää vapauta rajoituksista kuten ennen, ravintoloilla on oikeus edellyttää koronapassin käyttöä koko aukiolonsa ajan koko maassa.