Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koirien suosio jatkui toisenakin koronavuonna – Kenneliittoon rekisteröitiin viime vuonna lähes 53 000 koiraa

Koiria rekisteröitiin viime vuonna jopa enemmän kuin ensimmäisenä koronavuonna, kertoo Suomen Kennelliitto. Kenneliittoon rekisteröitiin viime vuonna noin 52 800 koiraa, mikä on noin 3 900 enemmän kuin vuonna 2020.

Koronavuosina koirien rekisteröintien määrä on kasvanut kaikkiaan lähes 17 prosentilla vuodesta 2019.

Suosituin rotu oli labradorinnoutaja, seuraavaksi eniten rekisteröitiin suomenlapinkoiria ja jämtlanninpystykorvia. Suomenlapinkoira kasvatti suosiotaan ja nousi rekisterilistalla toiseksi vuoden 2020 pronssisijalta.

Viime vuonna Kennelliittoon rekisteröitiin koiria yhteensä 304 koirarodusta tai rotumuunnoksesta. Useissa roduissa rekisteröintimäärät ovat hyvin pieniä, vain muutamia koiria. Kymmenen suosituimman rodun listalla roduista kahdeksan ylsi yli tuhannen koiran rekisteröintimäärään.

Ihmisten nimet yleisiä koiran kutsumanimenä

Kennelliiton Omakoira-mobiilisovelluksen kautta on tallennettu lähes 50 000 koiran kutsumanimi. Näistä yleisin on Luna. Suosittuja nimiä ovat myös Alma, Helmi, Hertta ja Sulo.

Kennelliiton mukaan suurin osa koirien suosituista kutsumanimistä on lyhyitä ja napakoita, jotta koiran on helppo ymmärtää nimensä kutsuttaessa.

20 suosituimman koirannimen listalla moni on yleinen ihmisen nimi. Listalta löytyvät esimerkiksi Kerttu, Elsa ja Nelli.