Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Euroopassa lukuisia pahoja ilotuliteturmia, vaikka raketteja ei monissa maissa saanut edes myydä

Ainakin kolme ihmistä on kuollut ja kymmenet ovat saaneet vammoja ilotulitteiden aiheuttamissa turmissa Saksassa ja Hollannissa, vaikka kumpikin maa oli kieltänyt ilotulitteiden myynnin koronapandemian vuoksi, kertoi yleisradioyhtiö BBC.

Viranomaiset yrittivät ilotulitepannalla helpottaa koronapotilaita täynnä olevien sairaaloiden työtaakkaa.

Uudenvuoden juhliin valmistautuvat tulittajat olivat kuitenkin hakeneet tulitteensa ulkomailta tai värkänneet itse kotitekoisia raketteja.

Hollannissa 12-vuotias poika kuoli ja toinen sai vakavia vammoja, kun aikuisen miehen itse tekemä raketti räjähti. Poliisi otti raketin tehneen miehen kiinni.

Hollantilaisen De Telegraaf -lehden mukaan ainakin 80 ihmistä ympäri maata sai eriasteisia vammoja ilotulitteista. Vakavimmissa tapauksissa käsiä ja jalkoja jouduttiin amputoimaan räjähdyksien seurauksena.

Saksassa 37-vuotias mies sai surmansa Hennefissä maan länsiosassa, kun ilotulitteet räjähtivät ennenaikaisesti. Saksan uutistoimiston DPA:n mukaan useat muut ihmiset ympäri maata saivat vammoja ilotuliteturmissa.

Myös Itävallassa 23-vuotias mies kuoli ilotuliteräjähdyksessä. Hän oli palannut katsomaan ilotulitetta, joka ei ollut odotetusti lentänyt taivaalle.