Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: KRP jäädyttänyt Kankaanpään terrorismirikoksista epäiltyjen varat

Keskusrikospoliisi (KRP) on tehnyt päätöksen Kankaanpään terrorismirikoksista epäiltyjen miesten ja heidän perustamansa aatteellisen yhdistyksen varojen jäädyttämisestä, kertoo Ilta-Sanomat . Lehden mukaan KRP on päättänyt asiasta 14. joulukuuta.

Varojen jäädyttäminen liittyy käytännössä siihen, etteivät terrorismirikoksista epäillyt tai tuomitut henkilöt voi käyttää varojaan edistääkseen terrorististen tekojen valmistelua, KRP:ssä toimivan rahanpesun selvittelykeskuksen päällikkö Jaakko Christensen kertoo IS:lle. Hän kertoo menettelystä yleisellä tasolla eikä kommentoi Kankaanpään tapausta.

Miehiä epäillään muun muassa terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmistelusta ja terroristisessa tarkoituksessa tehdystä tahallisesta räjähderikoksesta. Epäillyistä neljä on vangittuina ja viides vapautettiin aiemmin joulukuussa. Myös vapautettua henkilöä epäillään kuitenkin yhä terrorismirikoksista, ja hänen osallisuuttaan tapaukseen tutkitaan edelleen, poliisi kertoi joulukuun alkupuolella.