HS-gallup: Enemmistö hyväksyisi turvapaikkahakemusten vastaanoton tilapäisen lopettamisen, jos taustalla hybridivaikuttamista

Enemmistö Helsingin Sanomien kyselyyn vastanneista hyväksyisi turvapaikkahakemusten vastaanoton tilapäisen lopettamisen, jos siirtolaisia käytettäisiin hybridivaikuttamisen välineenä.

Vastaajista 63 prosenttia on sitä mieltä, että turvapaikkahakemuksien vastaanotto voitaisiin lopettaa mainitussa tilanteessa, vaikka se olisi vastoin Suomen solmimia kansainvälisiä sopimuksia. Vajaa viidennes vastustaa asiaa, ja lopulla viidenneksellä ei ole asiasta mielipidettä.

Lisäksi vastaajista kolmannes kannattaa sitä, että Suomen itärajalle rakennettaisiin lisää esteitä, kuten aitoja. 45 prosenttia vastustaa sitä.

Keskustelu siirtolaisten käytöstä hybridivaikuttamiseen nousi syksyllä esille sen jälkeen, kun Valko-Venäjä ohjasi EU:hun pyrkiviä siirtolaisia maiden rajoille painostaakseen unionia vastavetona pakotteille.

HS kysyi myös kantoja siihen, pitäisikö Suomessa pitkään oleskelleille mutta kielteisen turvapaikkahakemuksen saaneille antaa tilapäinen oleskelulupa, jos heitä ei voida palauttaa lähtömaahansa. Lähes puolet vastaajista on sitä mieltä, että oleskelulupaa ei pitäisi antaa, 38 prosenttia antaisi luvan ja 14 prosenttia ei osaa sanoa.

Kyselyyn vastasi reilu tuhat suomalaista, ja sen toteutti Kantar TNS .

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka