Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jouluaattoa vietetään kiristyvässä pakkasessa – Pohjanmaalla huono ajokeli lumisateen vuoksi

Jouluaattona on syytä varautua kiristyvään pakkaseen. Viimeistään iltapäivällä koko maassa ollaan ainakin 10 pakkasasteessa, kerrottiin Ilmatieteen laitokselta torstaina. Kylmintä on Kainuussa, jossa pakkanen laskee 15–20 asteeseen.

Pohjoisen puoleinen tuuli on paikoin puuskaista, varsinkin länsirannikolla ja pohjoisessa. Idässä tuuli on heikkoa, mutta myös pakkaslukemat ovat kireimmät. Tuuli lisää pakkasen purevuutta.

Yöllä maan eteläosan yli kulki lumisadealue, joka siirtyi varhain aamulla rannikon yli kohti etelää. Lunta on satanut yleisesti muutamia senttejä.

Fintrafficin tieliikennekeskuksesta Tampereelta arvioidaan, että Etelä-Suomessa tiet ovat kohtuullisen ajettavassa kunnossa. Lumiaurat ovat jo auranneet teitä.

– Varsinaisesti lumisuudesta tuskin on enää haittaa, mutta tienpinnat ja ajourat saattavat olla paikoin hyvinkin liukkaita, kertoo liikenneoperaattori Kirsi Salokanto STT:lle.

Pohjanmaalla lumisadetta ja pöllyävää lunta

Ajokeli on jouluaattona heikoin Pohjanmaan suunnalla, missä oli aamulla yhä lumisateita ainakin Vaasan rannikkoseudulla.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen huonosta ajokelistä Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Ahvenanmaan maakuntiin. Näillä alueilla ajokeli on huono lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Varoitukset ovat voimassa joulupäivän iltaan saakka.

Tieliikennekeskuksen Salokanto arvioi, että jouluaattona teillä on menoliikennettä vielä aamupäivällä, mutta liikenne hiljenee alkuiltapäivään mennessä.

– Yleensä se on tuossa kahden aikoihin rauhoittunut, jos mennään samalla kaavalla kuin aiempina jouluina. Aamun aikana varmasti on vielä liikkujia.