Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi linjasi Uudellemaalle kovat rajoitukset: yleisötilaisuudet sisätiloissa kielletään tiistaista alkaen – Pirkanmaalla ja Satakunnassa kielletään joulusta alkaen sekä sisä- että ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) kieltää kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet Uudellamaalla. Päätös tehtiin tänään iltapäivällä.

Yleisötilaisuuksien rajoitukset ovat voimassa ensi tiistaista alkaen kolmen viikon ajan, eikä rajoituksista voi poiketa koronapassilla.

Lisäksi avi määrää asiakas- ja yleisötiloja suljettavaksi lyhytaikaisesti. Esimerkiksi kuntosalit, yleiset saunat ja uimahallit sekä kauppakeskusten yleiset oleskelutilat tulee sulkea. Sulkupäätös tulee voimaan ensi tiistaina, ja se on voimassa kaksi viikkoa.

Etelä-Suomen avin ylitarkastaja Oona Mölsä tarkentaa STT:lle, että yleisötilaisuuksien kielto koskee myös kulttuuritapahtumia, kuten elokuvateattereita, teattereita ja konsertteja.

– Henkilömäärä on nolla, eli ne ovat kokonaan kielletty.

Kirkkojen toiminnasta esimerkiksi kirkoissa järjestettävät konsertit on katsottu Mölsän mukaan yleisötilaisuuksiksi, mutta jumalanpalvelukset eivät ole näillä rajoituksilla kiellettyjä.

– Rekisteröityjen uskontokuntien tunnusomaiseen toimintaan kuuluvat, uskonnon harjoittamista varten järjestettävät tilaisuudet on rajattu sen ulkopuolelle. Eli yleisötilaisuuden käsite tulee kokoontumislaista, hän sanoo.

Tilojen sulkeminen ei koske alle 18-vuotiaiden ohjattua harrastustoimintaa, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Esimerkiksi lasten uimatunnit voidaan yhä järjestää uimahalleissa.

– Lähtökohtaisesti tällainen lasten ohjattu harrastustoiminta on (rajoitusten) ulkopuolella, Mölsä sanoo.

Päätökset on tehty sairaanhoitopiirin tuoreen tilannekuvan perusteella. Koronaviruksen uusi omikronmuunnos on heikentänyt koronatilannetta erittäin nopeasti koko Uudenmaan alueella.

Avi katsoi välttämättömäksi ottaa käyttöön hyvin tiukat rajoitukset, joilla pyritään turvaamaan terveydenhuollon kantokyky. Epidemian hidastamisella tavoitellaan myös lisäaikaa rokotussuojan ja -kattavuuden kasvattamiselle.

Mölsä kertoo, että rajoitukset tulevat voimaan vasta tiistaina, koska toimijoille haluttiin antaa aikaa.

– Olemme viranomaisena tavoitettavissa vielä maanantaina, jos toimijoilla on tästä kysyttävää.

Kahden viikon sulkutila alkaa Pirkanmaalla joulupäivänä

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella kielletään kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet. Lisäksi asiakas- ja yleisötiloja on määrätty väliaikaisesti suljettaviksi.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) teki asiasta päätöksen tänään. Päätös koskee lisäksi Punkalaitumen kuntaa.

Rajoitukset tulevat voimaan joulupäivänä ja kestävät tammikuun 7. päivään saakka. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on koronaepidemian leviämisaluetta. Tartuntamäärät ovat jatkuneet sairaanhoitopiirin alueella korkeina huolimatta voimassa olevista suosituksista.

Myös Satakuntaan tiukat kokoontumisrajoitukset

Myös Satakunnassa on päätetty kieltää sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet. Lisäksi suljetaan laajalti muun muassa urheilutiloja. Lounais-Suomen avi päätti uusista koronatoimista tänään.

– Satakunnan koronatartuntojen määrä on lisääntynyt merkittävästi, niiden lähteiden selvittäminen on vaikeutunut ja alueen terveydenhuollon kuormitus on kasvanut, kertoi tiedotteessa Lounais-Suomen avin ylijohtaja Leena Räsänen.

Satakuntaan määrätyt rajoitukset astuvat voimaan jouluaattona ja kestävät vuoden loppuun. Määrätyistä rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Rajoituksia kiristettiin Etelä-Pohjanmaalla, koronapassi säilyy käytössä

Länsi- ja Sisä-Suomen avi asetti tänään 20 henkilön sisätilojen kokoontumisrajoituksen Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Määräys tulee voimaan sunnuntaina ja jatkuu tammikuun 23. päivään asti. Etelä-Pohjanmaan kokoontumisrajoituksen voi edelleen ohittaa koronapassilla.

Rajoituksen tiukentamisella halutaan turvata terveydenhuollon kantokyky ja tartunnanjäljityksen onnistuminen.

Vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi myös Lapin avi päätti keskiviikkona kieltää sisätiloissa järjestettävät yli 20 henkilön yleisötilaisuudet. Rajoitukset astuivat voimaan tänään Lapin maakunnan alueella.

Koronapassin turvin yleisötilaisuuden voi Lapissakin järjestää isommallekin ihmismäärälle.

Kokoontumisrajoitukset astuivat tänään voimaan Pohjois-Pohjanmaalla

Keskiviikkona Pohjois-Pohjanmaalla kiellettiin kaikki yleisötilaisuudet. Rajoitukset tulivat voimaan tänään ja ovat voimassa vuoden loppuun asti.

Lounais-Suomen avi kielsi jo maanantaina kaikki yleisötilaisuudet Varsinais-Suomessa määräajaksi sisällä ja ulkotiloissa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella kokoontumisrajoituksia tiukennetaan jouluaatosta alkaen. Etelä-Suomen avi teki asiaa koskevan päätöksen tiistaina.

Etelä-Karjalassa yleisötilaisuuksien rajoitukselle jatkoa

Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella Etelä-Suomen avi on päättänyt jatkaa jo voimassa ollutta yleisötilaisuuksia koskevaa päätöstä.

Päätöksen mukaan yli 50 hengen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet on alueella kielletty, mutta rajoituksen vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin. Uusi määräys on voimassa tammikuun 23. päivään asti.

---

Korjattu klo 15.55: Uutisesta on korjattu Uudenmaan yleisötilaisuuksien rajoitusten kestoa. Rajoitukset ovat voimassa ensi tiistaista alkaen kolmen, ei kahden viikon ajan. Pirkanmaan rajoitukset kestävät 7. päivään asti, eivät 8. päivään.