Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

AKT kertoo jatkavansa Keitele Groupin saartoa käräjäoikeuden päätöksestä huolimatta

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT aikoo jatkaa metsäyhtiö Keitele Groupin tiistaina alkanutta saartoa siitä huolimatta, että Helsingin käräjäoikeus on määrännyt liiton lopettamaan toimensa miljoonan euron sakon uhalla.

AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko ihmettelee STT:lle sekä Twitterissä sitä, että liittoon ei ole oltu yhteydessä käräjäoikeuden päätöksestä.

– Täytyy vain ihmetellä, kuinka meihin ei olla oltu missään vaiheessa asiasta yhteydessä. Luemme siitä julkisuudesta. Siksi muuta kommentoitavaa ei ole, kuin todeta saarron jatkuvan normaalisti. Toivottavasti se edesauttaa tes:n syntymistä, Kokko kirjoittaa.

STT:lle Kokko kuvaili tilannetta tiistaina illalla "aika oudoksi" eikä lähtenyt kommentoimaan tarkemmin käräjäoikeuden päätöksen mahdollista sisältöä tai sen vaikutuksia.

Käräjäoikeus katsoo saarron sopimusvapauden vastaiseksi pakottamiseksi

Keitele Group tiedotti Helsingin käräjäoikeuden päätöksestä aiemmin päivällä.

STT:n myöhään tiistaina näkemässä päätöksessä käräjäoikeus puolsi Keitele Groupin kantaa, että saarrolla tavoiteltu sopimus olisi pätemätön, koska se olisi saatu aikaan sopimusvapauden vastaisella pakottamisella. Tätä voidaan käräjäoikeuden mukaan pitää hyvän tavan vastaisena.

Käräjäoikeuden mukaan vastaajalle ei ollut tarpeen antaa tilaisuutta tulla kuulluksi, koska väliaikaisen turvaamistoimen tarkoitus saattaisi muuten vaarantua.

– Käräjäoikeuden odotetun päätöksen ansiosta tuotantoa ei tarvitse sopeuttaa ja myös alihankkijoiden työt voivat jatkua normaalisti. Jatkuessaan AKT:n toimet olisivat uhanneet koko yrityksen toimintaa, Keiteleen hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainio totesi tiedotteessa.

Asiassa on kyse AKT:n tukitoimenpiteestä Teollisuusliiton saarrolle. Mekaanisen metsäteollisuuden yleissitovat työehtosopimukset päättyvät vuodenvaihteessa, ja toistaiseksi vain muutama yritys on tehnyt uuden yrityskohtaisen työehtosopimuksen Teollisuusliiton kanssa.

Keitele on kieltäytynyt neuvotteluista Teollisuusliiton kanssa.