Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leviämisvaiheen ravintolarajoitukset laajenevat Etelä-Savoon ja koko Lappiin

Ravitsemisliikkeitä koskevat koronaepidemian leviämisvaiheen rajoitukset laajenevat koko Lapin maakuntaan sekä Etelä-Savon sairaanhoitopiiriin, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö.

Hallitus päätti asiasta torstaina. Rajoitukset tulevat voimaan lauantaina heti puolenyön aikaan.

Leviämisvaiheen rajoitusten mukaan alkoholijuomien anniskelu ravintoloissa päättyy kello 17 ja ravintolan saa pitää auki ravitsemistoiminnan asiakkaille kello 18:aan asti. Jos ravitsemisliikkeessä ei anniskella alkoholia, saa liikkeen pitää auki kello yhteen asti yöllä.

Lisäksi käytössä olevien asiakaspaikkojen määrää rajoitetaan, ja kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Vaihtoehtona rajoituksille ravitsemisliikkeet voivat edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä. Esimerkiksi alkoholijuomia saa anniskella kello 17:n jälkeen, jos ravintola vaatii asiakkailtaan koronapassia.

Lapissa leviämisvaiheen ravintolarajoitukset ovat jo ennestään voimassa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä sekä Rovaniemellä. Rajoitukset ulottuvat jo suurimpaan osaan maata.

Rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita tai noutoruoan myymistä asiakkaille.

Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa koko maassa. Ravintoloiden on muun muassa ilmoitettava asiakkaikseen saapuville, ettei henkilö, jolla on koronatartuntaan sopivia oireita, saa tulla ravintolaan.