Twitterissä hävittäjäpäätös ja puolustusministeri saivat kiitoksia: "F-35 näköjään yhdisti Suomen"

Twitterissä poliitikot jakoivat kiitoksia hävittäjäpäätökselle, puolustusministerille ja päätöksen valmistelulle lähes puoluerajoja katsomatta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kirjoittaa Twitterissä, että hän haluaa osoittaa kiitoksensa kaikille HX-hankinnan valmisteluun osallistuneille tahoille.

– Kynnys käyttää sotilaallista voimaa Suomea kohtaan on korkea, kiitos uskottavan maanpuolustuksemme. Näin myös jatkossa. Tätä tarkoitusta uudet hävittäjät palvelevat, Orpo kirjoittaa.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen toteaa twiitissään, että päivän hyvä uutinen on päätös hävittäjävalinnasta, erityisesti päätöksen asiallisista perusteluista. Räsäsen mukaan puolustusministerille on syytä antaa kiitos siitä, että valinnassa ei sorruttu puoluepolitikointiin.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio toteaa twiitissään, että perussuomalaisille on alusta asti ollut prioriteetti, että Suomen ilmavoimat ovat maailman huippua ja Hornetien suorituskyky korvataan täysimääräisesti.

– Tarkan vertailun jälkeen voi nyt todeta, että Lockheed Martinin F-35 on perusteltu valinta.

Valtiovarainministeri ja keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko toteaa twiitissään, että hävittäjähankinta on historiallinen panostus maanpuolustukseemme.

– Olen päätökseemme erittäin tyytyväinen. Velvollisuutemme on rakentaa maanpuolustustahtoa ja -kykyä sukupolvesta toiseen.

Saarikko kiittää myös puolustusministeriä ja puolustushallintoa lujasta työstä.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari toteaa Twitterissä, että hankinta tuo uusia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille teollisen yhteistyön kautta, ja turvaa Suomen puolustuskyvyn pitkälle tulevaisuuteen.

RKP:n puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kirjoittaa Twitterissä, että on ensiarvoisen tärkeää, että Suomella on uskottava puolustus.

– Olen myös iloinen, että tämä merkittävä päätös oli yksimielinen.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) korosti puolestaan englanninkielisessä twiitissään, että kaikki maat, jotka ovat tehneet tarjouksen kilpailutusprosessissa, ovat läheisiä ja arvokkaita kumppaneita Puolustusvoimille ja ulkoministeriölle.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kiittelivät toisiaan vastavuoroisesti Twitterissä päätöksen julkistamisen jälkeen.

Yksi hallituskauden ja tulevien vuosikymmenten merkittävimmistä päätöksistä on nyt tehty. Kiitos @anttikaikkonen valmistelun johtamisesta sekä @DefenceFinland perusteellisesta valmistelusta, Sanna Marin kirjoitti.

Kaikkonen vastasi tähän niin Marinin kuin Puolustusvoimat mainiten:

– Kiitos erinomaisesta yhteistyöstä yhteisessä hankkeessamme.

Entinen SDP:n kansanedustaja ja nykyinen Liike Nyt -puolueen kaupunginvaltuutettu Mikael Jungner tiivistikin hävittäjäpäätöksen jälkeisen Twitter-keskustelun osuvasti:

– F-35 näköjään yhdisti Suomen. Sen verran harvassa on nyt kriittiset kommentit. Hyvä niin!

Täysin särötöntä sosiaalisen median keskustelu ei kuitenkaan ollut. Facebookin puolella opetusministeri ja Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kirjoitti, että Vasemmistoliitto on läpi hankintaprosessin korostanut, että hankinnan kustannukset ja elinkaarikustannukset on pidettävä kurissa.

– Jätimme myös asiaa koskevan lausuman valtioneuvoston yleisistunnossa. Vasemmistoliitto on puolue, joka kykenee rakentamaan tasa-arvoista Suomea hallitusvastuussa. HX-hanke on ollut edellytys hallitusyhteistyöhön osallistumiselle.

Kärkipoliitikkojen twiittien ulkopuolella käydyssä Twitter-keskustelussa kiiteltiin valittujen hävittäjien suorituskykyä, pohdittiin niiden luotettavuutta Suomen oloissa, kauhisteltiin hintaa ja viitattiin myös Nato-kysymykseen.

Nykyinen kokoomuslainen, entinen perussuomalaisten ja Sinisen eduskuntaryhmän kansanedustaja Simon Elo kiteyttää nämä pohdinnat twiitissään.

– #F35. Tuntuu melkein kuin olisin itse tilannut #hävittäjä:n. Tuleeko se kotiin kuljetettuna vai pitääkö hakea lentokentältä? Onko lastenistuinta? Saako kaupan päälle #Nato-jäsenyyden?

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka