Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Italia tiukensi koronarajoituksia rokottamattomille, otti käyttöön "superkoronapassin"

Italiassa koronarokottamattomat ihmiset eivät voi maanantaista alkaen enää mennä esimerkiksi teattereihin, elokuvateattereihin, konserttipaikkoihin tai suuriin urheilutapahtumiin. Säännöistä voivat poiketa vain ne, jotka ovat viime aikoina parantuneet koronaviruksen aiheuttamasta taudista.

Tiukentuneiden sääntöjen myötä Italiassa on käytössä kaksi koronapassin versiota, niin kutsuttu superpassi ja peruspassi. Peruspassin saa käyttöönsä myös negatiivisella koronatestillä, mutta superpassiin vaaditaan joko rokottautuminen tai taudista toipuminen.

Superpassi vaaditaan kulttuuririennoissa museoita lukuun ottamatta sekä ravintoloiden sisätiloissa tammikuun puoliväliin asti. Sen sijaan kahvilla käyminen baarissa tai kahvilassa tai ulkona syöminen onnistuu ilman passia.

Jatkossa koronapassi vaaditaan myös julkisessa paikallisliikenteessä, kun aiemmin sitä edellytettiin vain kaukoliikenteessä.

Viikonloppuna tuli voimaan maskipakko ruuhkaisimmilla ostoskaduilla myös ulkotiloissa.

Koronapassi otettiin käyttöön Italiassa elokuussa, jolloin se vaadittiin teattereissa, elokuvateattereissa, museoissa ja ravintoloiden sisätiloissa. Käyttöä laajennettiin työpaikoille lokakuussa, mikä aiheutti laajaa vastustusta.

Italia oli ensimmäinen Euroopan maa, johon koronaviruspandemia iski vuoden 2020 alussa. Nyt maan yli 12-vuotiaista lähes 85 prosenttia on rokotettu, ja pian rokotteita aletaan tarjota myös nuoremmille.