Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Turun seudun ABC-asemilla bensan hinta notkahti lähelle nollaa – eräs hamstraaja osti 500 litraa polttoainetta seitsemällä eurolla

Turun seudulla joulu koitti aikaisin autoilijoille, jotka sattuivat perjantain vastaisena yönä Tammisillan, Auran ja Raision ABC-asemien tankeille. Järjestelmävirheen takia asemilla myytiin bensaa lähes ilmaiseksi, noin 1,3 senttiä litralta. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

llta-Sanomien saamalla Roope Nurmen kuvaamalla videolla näkyy, kuinka kymmenet kanisterit täyttyivät halvalla. Kaikkiaan saldoksi saatiin 500 litraa polttoainetta seitsemällä eurolla.

Turkulainen Jaakko Uusitalo lähti kaverinsa kanssa niin ikään tankille. Hän tahkosi 30 litraa 30 sentillä. Uusitalon mukaan hamstraajia oli liikenteessä muitakin.

– Taulussa luki 1,3 senttiä litralta ja automaatissa se oli 1,4 senttiä, hän kertoi Ilta-Sanomille.

Puoli-ilmainen tankkaus johtui "inhimillisestä virheestä". Turun Osuuskaupan ryhmäpäällikkö Rami Kalliomäki vahvisti Ilta-Sanomille ongelman esiintyneen yöllä puoli yhdestä aamukuuteen kolmella Turun seudun tankkausasemalla.

– Kyse oli sekä inhimillisestä että järjestelmävirheestä. Ei tämä ollut tarkoituksellista. Asian takia on tehty aika paljon töitä aamulla, ja mietin, että Vesa Keskinen kyllä osaa tämän paremmin. Hän markkinoi hinnan etukäteen ja me vasta jälkikäteen, hän kertoi lehden haastattelussa.

Kalliomäen mukaan yhtiön taloudelliset tappiot jäävät maltilliseksi. Eniten vian aikana oli tankattu Tammisillan asemalla, jossa oli tankattu tuhansia litroja tavallista enemmän.