Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Energiavirasto varoittaa: tämä sähköyhtiö lopettaa sähköntoimituksen ylihuomenna – uusi sopimus tehtävä viipymättä

Energiavirasto varoittaa sähköyhtiö Energia 247 Oy:n lopettavan sähkötoimituksen asiakkailleen lauantaina 4. joulukuuta. Sähkötoimitus loppuu, koska yhtiö ei pysty taloudellisten vaikeuksien vuoksi jatkamaan sähkönhankintaa.

Kodeissa sähköntoimitus ei katkea, vaan verkkoyhtiöt huolehtivat sähköntoimituksen jatkamisesta väliaikaisesti. Asiakkaiden on kuitenkin tehtävä uusi sähkösopimus uuden myyjän kanssa viipymättä.

Energia 247 on sopinut Lumo Energia Oy:n kanssa, että osa yhtiön asiakkaista ja sähkösopimuksista siirtyy Lumo Energialle. Myyjät ilmoittavat sopimuksen siirrosta niille asiakkaille, joita siirto koskee. Muiden asiakkaiden sähkösopimukset päättyvät.

Energiavirasto kehottaa asiakkaita etsimään välittömästi uuden sähkönmyyjän ja solmimaan tämän kanssa sähkönmyyntisopimuksen. Uusi sopimus on tehtävä viipymättä, koska uusi sähkönmyyjä tarvitsee vähintään 14 vuorokautta sähköntoimituksen aloittamiseen.

Jos asiakkaat eivät ole löytäneet uutta sähkönmyyjää kolmen viikon kuluessa verkkoyhtiön ilmoituksen lähettämisestä, Energiavirasto voi siirtää päätöksellään asiakkaat verkkoalueen toimitusvelvollisen sähkönmyyjän asiakkaiksi.

Sähkönmyyntitarjouksia voi vertailla helposti esimerkiksi sahkonhinta.fi-palvelussa. Palvelu on Energiaviraston ylläpitämä.

Asiakas ei automaattisesti saa verkkoyhtiöltä tai Energiaviraston määräämältä myyjältä sähkösopimusta samalla hinnalla ja ehdoilla, joista he ovat sopineet Energia 247:n kanssa. Jos asiassa ei päästä yksimielisyyteen, ratkaisun tekee Energiavirasto.