Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä lisääntyi viikonlopun aikana 15:llä

Koronarokotus Helsingin Jätkäsaaren rokotusasemalla 27. lokakuuta. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Emmi Tilvis / STT

Sairaalahoidossa on 15 koronapotilasta enemmän kuin perjantaina, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tehohoidossa olevien määrä kasvoi viidellä.

Sairaalahoidossa on nyt 256 koronapotilasta, joista 34 on tehohoidossa.

Perjantain jälkeen on raportoitu kaksitoista uutta koronakuolemaa. Yhteensä koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu Suomessa 1 200.

Uusia koronavirustartuntoja on raportoitu perjantain jälkeen 2 016. Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 8 978 tartuntaa, mikä on noin 1 508 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Toisen koronarokoteannoksen kattavuus on Suomessa 79,9 prosenttia rokotettavasta väestöstä eli 12 vuotta täyttäneistä. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 86 prosenttia ja kolmannen annoksen 2,2 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä.

Tartuntojen ilmaantuvuus Suomessa on kasvussa

Kahden viikon ajanjaksoissa tarkasteltuna koronaviruksen ilmaantuvuus väestössä on kasvanut. Koronan ilmaantuvuus koko maassa on nyt 162 tapausta sataatuhatta asukasta kohden kahden viime viikon aikana. Tätä edeltävällä kahden viikon jaksolla ilmaantuvuus oli 135.

Maakunnista suurin ilmaantuvuus on THL:n mukaan Keski-Pohjanmaalla, jossa se on noussut 320:een. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ilmaantuvuus on 241 ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä 222.

Pienintä ilmaantuvuus on yhä Ahvenanmaalla (23). Manner-Suomen alhaisin kahden viikon ilmaantuvuus, 35, on Lapissa. Luvut ovat pyöristettyjä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka