Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elon Musk kysyi Twitter-kansalta, mitä tekisi miljardien arvoisilla Teslan osakkeilla – 3,5 miljoonaa ihmistä äänesti

Jos on yksi maailman äveriäimmistä miehistä, omaisuudellaan voi tehdä monenmoista. Jopa sen, että kysyy kansalta, mitä palalla mammonaa tekisi.

Näin toimi sähköautovalmistaja Teslan toimitusjohtaja Elon Musk Twitterissä.

Lorde Edge -nimellä Twitterissä esiintyvä Musk järjesti kyselyn, jossa hän kysyi, pitäisikö hänen myydä kymmenen prosenttia Teslan osakkeistaan. Päätöksen hän vakuutti tekevänsä kyselyn perusteella.

Kansa puhui, ja liki 58 prosenttia vastanneista oli myymisen kannalla. Ääniä annettiin kaikkiaan yli 3,5 miljoonaa.

Kaiken takana oli uutiskanava CNBC:n mukaan se, että Muskia uhkaa 15 miljardin dollarin veromätkyt osakeoptioista, minkä takia hänen on ehkä joka tapauksessa pakko myydä osakkeensa.

Musk sai optionsa vuonna 2012. Hänen palkkionsa tulee osakejohdannaisista ja Teslan kurssinoususta, sillä hän ei nosta varsinaista palkkaa yhtiöstään.

Musk sai tällöin option 22,8 miljoonaan osakkeeseen 6,24 dollarin kappalehintaan. Viime perjantaina Teslan osake sulkeutui 1 222,09 dollariin, minkä perusteella hänen voittonsa on lähes 28 miljardia dollaria.