Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uros jatkaa Kärppien sponsorina – epäillyllä törkeällä avustuspetoksella ei vaikutusta sponsoriasemaan

Teknologiayhtiö Uros jatkaa jääkiekon liigaseura Oulun Kärppien sponsorina huolimatta epäillystä törkeästä avustuspetoksesta.

– Se ei ole vaikuttanut, ja Uros on hoitanut meille asiansa. Minulla ei ole siihen muuta kommentoitavaa, kertoo Oulun Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen.

Oulun poliisi kertoi perjantaina epäilevänsä Urosta törkeästä avustuspetoksesta. Tutkinta liittyy Business Finlandin antamiin tukiin.

Muihinkin Uroksen talousasioihin liittyy epäselvyyksiä. STT kertoi lokakuussa, että Urokselta vaaditaan miljoonien eurojen saatavia Helsingin käräjäoikeudessa. Syyskuussa STT kertoi, että yhtiön kertomien suurten liikevoittojen takana ei todennäköisesti ole niitä vastaavaa todellista liiketoimintaa.

Virkkunen kertoi STT:lle jo lokakuussa, ettei Oulun Kärpät ole vaatinut Urokselta selvitystä toiminnastaan, sillä seuralla ei ole ollut ongelmia yhtiön kanssa. Virkkusen mukaan yhtiön maksut seuralle olivat tulleet normaalisti.

Uros toimi Kärppien pääsponsorina neljän kauden ajan viime kevääseen asti. Yhtiö jatkaa edelleen seuran sponsorina tämän kauden, mutta Uros ei enää ole Kärppien pääyhteistyökumppani.

Maaliskuussa 2020 Tampereelle tämän vuoden joulukuussa valmistuva monitoimiareena nimettiin sponsorinsa mukaan Uros Live -areenaksi. Lokakuun lopulla Tampereen monitoimiareenan hallitus päätti irtisanoa areenan nimisopimuksen Uroksen kanssa. Syynä päätökseen ovat Uroksen talous- ja muut epäselvyydet, joista STT ja muut mediat ovat kertoneet.