Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutkimus: Ravintola- ja tapahtuma-alalla työskentelevien katsotaan kärsineen koronasta eniten

Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta arvioi, että ravintola-, kulttuuri-, taide- ja tapahtuma-alalla työskentelevät sekä matkailualan yrittäjät ovat kärsineet erittäin paljon tai melko paljon koronavirusepidemiasta. Asia käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) kyselytutkimuksesta.

Kyselystä selviää, että ihmiset eivät henkilökohtaisesti koe koronan vaikuttaneen samassa määrin kuin olettavat sen yleisesti hankaloittaneen samassa asemassa olevien elämää.

Enemmistö suomalaisista otaksuu lähes kaikkien tahojen kärsineen koronasta ainakin melko paljon. Sen sijaan kaksi kolmesta kyselyyn vastanneesta katsoo, että oma elämä ei ole kovinkaan paljon tai lainkaan häiriintynyt epidemiasta.

Naisista kolmannes ja miehistä vain neljännes arvioi kärsineensä koronasta ainakin melko paljon.

Opiskelijoista ja nuorista keskimääräistä useampi kertoi kärsineensä epidemiasta. Heistä runsaat 40 prosenttia kertoi koronan hankaloittaneen heidän elämäänsä kohtuuttomasti tai ainakin melko paljon. Tätä ikääntyneemmistä vastaajista näin kertoi vain neljännes.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy . Haastatteluja tehtiin yhteensä tuhat.