Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hans Välimäki ja 11 muuta ruokagurua julistivat periaatteet pohjoismaiselle keittiölle vuonna 2005 – himottuja Michelin-tähtiä alkoi ropista suomalaisiinkin ravintoloihin

Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran Aromissa 6/21.

Olin syömässä vuonna 2004 uudessa kiinnostavassa ravintolassa Kööpenhaminassa. Vähäeleisesti kalustettu ravintolasali tulvi valoa. Lautasella kiikutettiin ruokaa, jonka kaikki raaka-aineet olivat Pohjoismaista. Viimeistään kaurapuurosta ja turskannahasta taiteiltu näkkileipä herätti mielenkiinnon ruokaa ja sen kokkia kohtaan.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Saimaan sisällöt.

Tilaa 6 kk 4,90 €/kk Tilaa 2 kk 14 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Esaimaa.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Ita-Savo.fi-, Kouvolansanomat.fi-, Kymensanomat.fi- ja Lansi-Savo.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi