Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sijoitusasuntolainojen kanta kasvaa nopeammin kuin omistusasuntolainojen

Syyskuussa Suomessa nostettiin kaikkiaan kahden miljardin euron edestä uusia asuntolainoja, kertoo Suomen Pankki. Summa oli kuusi prosenttia suurempi kuin viime vuoden syyskuussa ja suurempi kuin koskaan aiemmin syyskuussa.

Sijoitusasuntolainojen osuus nousi syyskuussa yhdeksään prosenttiin. Suomen Pankki on maaliskuusta lähtien eritellyt sijoitusasuntolainat muista. Siitä lähtien sijoitusasuntolainojen kanta on kasvanut lähes kaksi kertaa nopeammin kuin omistusasuntolainakanta.

Koko asuntolainakanta oli syyskuun lopulla 106 miljardia euroa, josta kahdeksan prosenttia eli 8,5 miljardia oli sijoitusasuntolainoja.

Asuntolainojen keskikorko oli syyskuussa 0,72 prosenttia. Taso on pysynyt lähes samana jo kahden vuoden ajan. Sijoitusasuntolainojen korko oli 0,87 prosenttia ja omistusasuntolainojen 0,71.

Koronapandemiasta huolimatta asuntolainoista johtuvat ongelmat ovat pysyneet pieninä. Hoitamaton lainakanta oli syyskuun lopussa 1,5 prosenttia.