Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Niinistö tapaa tänään Putinin, Applen yli 83 miljardin liikevaihto oli analyytikoille pettymys

Niinistö tapaa Putinin tänään Moskovassa

Presidentti Sauli Niinistö tapaa venäläisen virkaveljensä Vladimir Putinin Moskovassa tänään.

Presidentit käyvät viralliset keskustelut Kremlissä. Maiden kahdenvälisten suhteiden lisäksi keskustelunaiheina ovat alueelliset ja kansainväliset kysymykset.

Presidentit tapasivat edellisen kerran elokuussa 2019, kun Putin vieraili Suomessa.

Ahdisteluskandaalissa ryvettynyt New Yorkin ex-kuvernööri Andrew Cuomo saa syytteet seksuaalirikoksesta

Yhdysvalloissa New Yorkin entinen kuvernööri Andrew Cuomo on saanut syytteen seksuaalirikoksesta, kertovat muun muassa uutistoimisto AFP sekä yhdysvaltalaismediat NPR ja NBC News.

Cuomoa vastaan on nostettu syyte, jonka mukaan hän on koskenut uhriaan väkisin. Cuomon kerrotaan asettaneen kätensä naispuolisen uhrinsa paidan alle sekä koskeneen tämän sukupuolielimiä tai muita intiimiosia. Syytteen mukaisesta rikkomuksesta voi NBC:n mukaan saada jopa vuoden vankeustuomion.

Tuore seksuaalirikossyyte on ensimmäinen, joka elokuussa tehtävänsä jättänyttä Cuomoa vastaan on nostettu. 63-vuotiaan demokraattipoliitikon eron syynä olivat syytökset seksuaalisesta ahdistelusta.

Biden ja Macron tapaavat tänään Roomassa sukellusvenekiistan jälkeen

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron tapaavat tänään Roomassa ennen G20-kokousta.

Yhdysvaltain ja Ranskan välit kiristyivät tänä syksynä, kun Yhdysvallat solmi AUKUS-puolustusliittouman Britannian ja Australian kanssa. Lisäksi Australia perui rahakkaan sukellusvenekaupan Ranskan kanssa ja päätti sen sijaan rakentaa ydinsukellusvenettä Yhdysvaltain avustuksella.

Biden osallistuu Euroopassa muun muassa Glasgow'n ilmastokokoukseen. Hän tapaa Roomassa myös paavin. (Lähde: AFP)

Applen ennätyksellinen 83,4 miljardin dollarin liikevaihto jäi analyytikoiden odotuksista

Laitevalmistaja Apple kertoo tehneensä heinä-syyskuussa liikevoittoa 20,5 miljardia Yhdysvaltojen dollaria.

Lisäksi Apple kertoi tiedotteessaan, että yhtiön liikevaihto oli ennätykselliset 83,4 miljardia dollaria. Liikevaihto jäi silti analyytikoiden odotuksista.

Yhtiön liikevaihto kasvoi 29 prosenttia viime vuoden vastavaan ajanjaksoon verrattuna. (Lähde: AFP)

Amazonin myynti lisääntyi, mutta tulos laski noin puoleen viimevuotisesta

Verkkokauppajätti Amazon kertoo myyntinsä nousseen heinä-syyskuussa, mutta yhtiön tulos laski kuitenkin noin puoleen viimevuotisesta.

Yhtiön tiedotteen mukaan myynti kasvoi vastikään päättyneellä neljänneksellä 110,8 miljardiin dollariin. Kasvua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden oli noin 15 prosenttia. Liikevaihto jäi kuitenkin talousuutistoimisto Bloombergin mukaan analyytikoiden ennusteista noin miljardilla dollarilla.

Amazonin tulos laski noin 3,2 miljardiin dollariin viime vuoden heinä-syyskuun noin 6,3 miljardista.

Yritykset ympäri maailman ovat kärsineet viime aikoina muun muassa toimituksien ruuhkautumisista ja maailmanlaajuisesta sirupulasta. (Lähde: AFP)

Carolinalle kuudes peräkkäinen voitto, Teräväinen ja Aho juonivat yhden maalin

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes otti jo kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun Boston Bruins kaatui Raleigh'ssä maalein 3–0. Carolina on voittanut kaikki kuusi tällä kaudella pelaamaansa ottelua.

Carolinan suomalaisista Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho pääsivät tehopisteille, kun tutkapari alusti Andrei Svetshnikovin tekemän 3–0-maalin. Jesperi Kotkaniemi jäi ilman pisteitä ja maalivahti Antti Raanta seurasi ottelun vaihtopenkiltä.

Bostonin suomalaishyökkääjä Erik Haula kellotti reilut 18 minuuttia peliaikaa.