Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Yön uutiskooste: Suomessa on tuhansia asunnottomia, Espoossa etsitään kadonnutta 11-vuotiasta tyttöä

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Tänään vietetään vuosittaista Asunottomien Yö -tapahtumaa. Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

KOONNEET: Arttu Mäkelä, Ville Väänänen / STT

Poliisi etsii 11-vuotiasta kadonnutta Viktoriaa Espoossa

Länsi-Uudenmaan poliisi etsii Espoossa lauantaina 16. lokakuuta iltapäivällä kello neljän jälkeen kadonnutta 11-vuotiasta Viktoriaa. Poliisi kertoo, että Viktoria on kadonnut lauantaina kotoaan Espoon Kauklahdesta.

Poliisi kertoo Viktorian olevan noin 160 senttiä pitkä ja painavan 45 kiloa. Muita tuntomerkkejä ovat puolipitkät vaaleanruskeat hiukset sekä huomiota herättävä kävelytyyli.

Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnoista hätäkeskukseen numeroon 112.

Asunnottomien yössä pureudutaan yhteiskunnan rakenteissa oleviin asunnottomuuden syihin

Tänään vietetään vuosittaista Asunnottomien yötä. Sitä vietetään vuosittain YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä.

Tämän vuoden teeman puitteissa kiinnitetään huomiota yhteiskunnan rakenteissa oleviin asunnottomuuden syihin. Tapahtumia järjestetään ympäri Suomea.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen tilaston mukaan Suomessa oli viime vuoden lopulla yli 4 300 yksinelävää asunnotonta ja noin 200 asunnotonta perhettä tai pariskuntaa. Sekä asunnottomien yksineläjien että asunnottomien perheellisten määrä on laskenut toissa vuodesta.

Kasvussa sen sijaan oli pitkäaikaisasunnottomien määrä, joka ylitti jälleen tuhannen rajapyykin viime vuonna.

Jos peruskoulussa opiskelee vaikka saksaa, voi pian olla yritysmaailmassa haluttu työntekijä

Kilpailu muidenkin kuin pelkän englannin kielen osaajista voi koventua työmarkkinoilla. Tilastokeskuksen tuoreista peruskoulujen ainevalintatilastoista käy ilmi, että englantia opiskellaan yhä huomattavan paljon enemmän kuin muita kieliä.

Viime vuonna vuosiluokkien 7–9 oppilaista lähes kaikki opiskelivat englantia. Sen sijaan esimerkiksi saksaa opiskeli 10 prosenttia ja ranskaa 5 prosenttia vuosiluokkien oppilaista.

Kansainvälisesti toimivat yritykset tarvitsevat riveihinsä kuitenkin englannin lisäksi esimerkiksi kiinaa, venäjää, saksaa tai ranskaa sujuvasti puhuvia työntekijöitä, kertovat Lappset Groupin ja Reiman edustajat.

Kielitaitoisille työntekijöille on tarvetta kotimaassakin muun muassa matkailu- ja ravintola-alalla.

Sosiaalinen koskettaminen ei aina herätä myönteistä vastakaikua, muistuttaa tuore tutkimus

Sosiaaliseen koskettamiseen ei suhtauduta aina myönteisesti, muistuttaa tuore tutkimus. Siihen, miten ihminen toisen kosketukseen reagoi, vaikuttavat ainakin osapuolten tuttuus ja se, sopiiko koskettaminen tilanteeseen.

Esimerkiksi halaus on kosketuksen muotona varsin intiimi ja voi tuntua epämieluisalta, jos se tulee yllättäen vieraalta ihmiseltä.

Tutkimusryhmään kuului jäseniä muun muassa Helsingin yliopistosta. He analysoivat noin sataa alkuperäistä tutkimusta sosiaalisesta kosketuksesta.

Yhdysvaltain ex-presidentti Bill Clintonin odotetaan pääsevän sairaalasta sunnuntaina

Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton joutuu viettämään vielä yhden yön sairaalassa, mutta hänen odotetaan pääsevän kotiin sunnuntaina. Asiasta kertoi hänen edustajansa Angel Urena Twitterissä.

Clinton joutui sairaalaan tiistaina tulehduksen vuoksi. Uutiskanava CNN:n mukaan 75-vuotiaalla ex-presidentillä olisi ollut virtsatietulehdus, joka pääsi leviämään hänen verenkiertoonsa. New York Times -lehden mukaan presidentin avustaja on sanonut, että kyseessä on verenmyrkytys.

Urenan mukaan Clintonin terveydentila on kehittynyt jälleen parempaan suuntaan edellisen vuorokauden aikana. Yön aikana hänelle on määrä antaa edelleen suonensisäisiä antibiootteja.

CBS: Vastikään elinkautistuomion ystävänsä murhasta saanut yhdysvaltalaismiljonääri Robert Durst sairaalaan koronan vuoksi

Vastikään elinkautistuomion ystävänsä 20 vuoden takaisesta murhasta saanut yhdysvaltalaismiljönääri Robert Durst on joutunut sairaalaan saatuaan koronatartunnan, kertoo uutiskanava CBS News.

Asiasta kertoi lauantaina miehen asianajaja Dick DeGuerin, joka oli saanut ilmoituksen sairaalaan joutumisesta. Los Angeles Timesin mukaan DeGuerin kertoo 78-vuotiaan Durstin olevan hengityskoneessa.

Durstin tuomio luettiin torstaina Los Angelesissa. Miljonäärillä on lukuisia terveydellisiä ongelmia ja hän istui torstaisessa kuulemisessa pyörätuolissa eleettömästi eteensä tuijottaen. DeGuerinin mukaan Durst oli erittäin sairas oikeussalissa ollessaan.

Eteläisessä Afrikassa sijaitseva Eswatini sulkee koulut demokratiaa vaativien mielenilmausten keskellä

Eteläisessä Afrikassa sijaitseva Eswatini kertoi lauantaina sulkeneensa toistaiseksi maan koulut demokratiaa vaativien mielenosoitusten keskellä.

Aiemmin Swazimaana tunnetun pienen kuningaskunnan oppilaat ja opiskelijat ovat osoittaneet viikkojen ajan mieltään muun muassa oppitunteja boikotoiden. Opiskelijat ovat vaatineet ilmaista koulunkäyntiä ja loppua kuningas Mswati III:n hallinnolle.

Demokratiaa vaativien aktivistien mukaan kouluille on lähetetty tällä viikolla armeijan ja poliisin henkilöstöä. Lisäksi useita opiskelijoita kerrotaan otetun kiinni. (Lähde: AFP)

Barkov sinetöi Floridan voiton kauden avausmaalillaan, Bennett teki kolme osumaa

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers kaatoi New York Islandersin 5–1. Floridan kapteeni, suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov, teki joukkueensa viidennen maalin. Päätöserän onnistuminen oli Barkovin ensimmäinen maali tällä kaudella.

Floridan sankari oli kanadalaishyökkääjä Sam Bennett, joka teki kolme maalia Islandersin verkkoon.

Floridan Anton Lundell jäi pisteittä, mutta uurasti kaukalossa 15 minuuttia. Sen sijaan Eetu Luostarinen sekä Olli Juolevi olivat katsomossa ja Markus Nutivaara loukkaantuneena.

Islandersin suomalaishyökkääjä Leo Komarov pelasi lähes 11 minuuttia ja kärsi yhden rangaistuksen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka