Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Atte Harjanne on kiinnostunut Ohisalolta vapautuvasta ministerin tehtävästä

Vihreiden varapuheenjohtaja Atte Harjanne kertoo olevansa kiinnostunut ministerin tehtävästä sisäministeri Maria Ohisalon äitiysloman aikana. Harjanne kertoo uskovansa, että hänellä on annettavaa ministerin tehtävässä.

– Uskon lähtökohtaisesti olevan hyvä siinä, Harjanne sanoo.

Harjanne pitää Iiris Suomelan valintaa puheenjohtaja Maria Ohisalon sijaiseksi puolueen puheenjohtajana erinomaisena. Harjanne kirjoittaa Twitterissä, että hän kannatti sitä itsekin.

Vihreiden puoluehallitus valitsi Ohisalon äitiysloman sijaisen kolmen varapuheenjohtajan joukosta. Harjannetta pidettiin Suomelan ohella toisena vahvana kandidaattina tehtävään. Suomelan mukaan puolueessa on henkeä, että Ohisalon tehtävät ministerinä ja puolueen puheenjohtajana jaettaisiin kahden henkilön kesken.

Harjanne kertoo Twitterissä, että hän on useasti todennut olevansa käytettävissä Ohisalon sijaiseksi puolueen puheenjohtajana.

– Uskon, että olisin hommassa oikein hyvä. Samalla ajattelen asiaa huolella punnittuani, että Iiris on tässä hetkessä vielä parempi, Harjanne kirjoittaa.

Hyvä tilaisuus tuoda esiin vihreää poli tiikkaa ympäri Suomea

Harjanteen vaalipiiri on Helsinki, jossa aluevaaleja ei käydä. Sitä pidettiin jo ennakkoon miinuksena Harjanteen mahdollisuuksille nousta Ohisalon sijaiseksi.

– Vaikka Helsinki on meille vankka kannatusalue, ovat vaalit ilman Helsinkiä myös mahdollisuus. Nyt on näytön paikka ja hyvä tilaisuus tuoda esiin vihreää politiikkaa ympäri Suomea, Harjanne arvioi.

Hän kertoo pitävänsä parempana, että vihreitä luotsaa vaaleissa "erittäin skarppi" päättäjä, joka on tiiviimmin aluevaaleissa kiinni.