Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yöpymiset majoitusliikkeissä elokuussa edelleen selvästi koronaa edeltävän tason alapuolella

Suomalaisissa majoitusliikkeissä yövyttiin elokuussa 2,1 miljoonaa kertaa, mikä oli 15 prosenttia vähemmän kuin elokuussa 2019 eli ennen koronapandemiaa, kertoo Tilastokeskus.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymisten määrä ylitti elokuussa koronakriisiä edeltävän tason 10 prosentilla. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisten määrä sen sijaan oli 66 prosenttia alempana kuin elokuussa 2019.

Kotimaiset vapaa-ajan yöpymiset olivat elokuussa 18 prosenttia korkeammalla tasolla kuin elokuussa 2019. Kotimaisten työmatkojen yöpymiset puolestaan olivat 9 prosenttia matalammalla tasolla.

Ulkomaisten matkailijoiden vapaa-ajan yöpymiset olivat 67 prosenttia alemmalla tasolla kuin kaksi vuotta sitten. Ulkomaisten työmatkailijoiden yöpymisissä laskua oli 64 prosenttia.

Viime vuoden elokuuhun verrattuna yöpymisten kokonaismäärä kasvoi 23 prosenttia.

Tilastokeskuksen majoitustilaston luvut on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Yöpymiset vähenivät etenkin Uudellamaalla

Maakunnittain tarkasteltuna yöpymiset vähenivät eniten vuoden 2019 elokuuhun verrattuna Uudellamaalla, missä pudotusta oli 42 prosenttia.

Maakunnista korkeimmat hotellihuoneiden käyttöasteet mitattiin Ahvenanmaalla, missä lukema oli 68,2 prosenttia. Pohjois-Karjalassa käyttöaste ylsi 65,7 prosenttiin.

Helsingissä hotellihuoneiden käyttöaste oli 43,1 prosenttia, Tampereella 60,2 prosenttia, Turussa 67,3 prosenttia, Oulussa 65,4 prosenttia ja Rovaniemellä 38,1 prosenttia.

Kahdeksan prosentin kasvu

Tämän vuoden tammi-elokuussa Suomen majoitusliikkeissä yövyttiin Tilastokeskuksen mukaan yhteensä 11,2 miljoonaa kertaa, mikä oli 8,0 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona.

Kotimaisille matkailijoille kirjattiin tammi-elokuussa 10,4 miljoonaa yöpymisvuorokautta ja ulkomaisille 0,8 miljoonaa vuorokautta. Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät 23,6 prosenttia ja ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät 58,7 prosenttia edellisvuodesta.