Poliisi epäilee alaikäistä poikaa tapon yrityksestä Helsingissä – poika tunnusti puukottaneensa tuntematonta miestä kadulla

Helsingin poliisi epäilee 17-vuotiasta poikaa tapon yrityksestä lauantaina Lönnrotinkadulla.

Uhri oli noin 30-vuotias mies, jota oli puukotettu selkään. Poliisin mukaan uhri ja poika eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

Poliisi sai epäillyn kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä. Hän on myöntänyt lyöneensä miestä puukolla.

– Syyksi hän mainitsi vahvan humalatilan ja sanaharkan asianomistajan kanssa. Esitutkinnan perusteella näyttää siltä, että hän aloitti itse sanaharkan, kertoo tutkinnanjohtaja Marko Forss tiedotteessa.

Poika lähti uhrin perään pyydettyään tältä tupakkatuotteita

Poliisin mukaan esitutkinnassa on selvinnyt, että 17-vuotiaan pojan ja hänen seurassaan olleen 15-vuotiaan tytön välillä oli riitaa. Tyttö lähti kävelemään pois pojan luota. Poika puolestaan meni juttelemaan miehelle, jota hän ei tuntenut etukäteen. Mies on kertonut poliisille, että epäilty pyysi häneltä nuuskaa tai tupakkaa.

Mies jatkoi matkaansa, mutta poika lähti tämän perään. Sen jälkeen mies oli tuntenut lyönnin selässään. Epäilty pakeni paikalta ja uhri soitti itse apua hätäkeskuksesta, kertoo poliisi tiedotteessa.

Epäilty tekoväline oli 15-vuotiaan tytön hallussa, kun poliisi otti nuoret kiinni. Poliisin tietojen mukaan poika oli antanut tekovälineen tytölle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka