Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kasvomaskin käytöstä kieltäytynyt mies ampui kassatyöntekijän Saksassa – selitti poliisille tekoaan "reaktiona koronarajoituksiin"

Saksassa on järkyttänyt murha, jossa 49-vuotias mies ampui 20-vuotiaan bensa-aseman kassatyöntekijän sen jälkeen, kun työntekijä oli kehottanut häntä käyttämään maskia.

Teko tapahtui Länsi-Saksassa sijaitsevassa Idar-Oberstein kaupungissa lauantai-iltana.

Kassatyöntekijä oli kehottanut ostoksilla ollutta miestä asettamaan maskin kasvoilleen. Tästä oli seurannut kiistaa, jonka jälkeen mies oli poistunut.

Mies oli palannut jonkin ajan kuluttua, nyt maski päällään. Hän kuitenkin poisti maskin ostaessaan olutta. Tämä aiheutti jälleen sanaharkkaa miesten välillä, minkä jälkeen mies ampui kassatyöntekijää päähän. Kuollut kassatyöntekijä oli nuori opiskelija, joka teki töitä myös bensa-asemalla.

Mies syytti koronarajoituksia teosta

Mies ilmoittautui itse poliisille teon jälkeen. Hän on tunnustanut syyllistyneensä murhaan.

Poliisille hän kertoi motiivikseen sen, että "ei ollut nähnyt muuta vaihtoehtoa", koska oli tuntenut olevansa "nurkassa" koronarajoituksien vuoksi.

Monet Saksan kärkipoliitikot ovat tuominneet tapauksen voimakkaasti. Esimerkiksi vihreiden parlamenttiryhmän johtaja Katrin Göring-Eckardt kertoi olevansa syvästi järkyttynyt teosta ja sanoi sen olevan julma seuraus vihasta.

Tagesspiegel-sanomalehti taas kertoi, että äärioikeistolaiset ryhmät Saksassa olisivat ylistäneet iskua viestisovellus Telegramissa.

Saksassa koronarajoituksia vastustaviin mielenosoituksiin on osallistunut koronapandemian aikana jopa kymmeniätuhansia ihmisiä.

Marssille on osallistunut laaja kirjo ihmisiä uusnatseista rokotteiden vastustajiin. Mukana on ollut myös äärioikeistolaisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen jäseniä.