Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Arkkitehtuurin Finlandia -palkintoehdokkaina kirjasto, kirkko ja kaupunkiympäristötalo

Yksi ehdokkaista on Helsingin kaupunkiympäristötalo. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Arkkitehtuurin Finlandia -palkintoehdokkaat on valittu. Ehdokkaat ovat Helsingin kaupunkiympäristötalo Helsingin Verkkosaaressa, Kirkkonummen pääkirjasto Fyyri ja Ylivieskan kirkko.

Kaikki ehdokkaat edustavat tänä vuonna julkista rakentamista. Ehdokkaita yhdistää myös korkea arkkitehtoninen laatu, kokonaisuuden hallinta sekä harkittu ja tasapainoinen materiaalien käyttö, kertoo esiraadin puheenjohtaja, työelämäprofessori Saija Hollmén tiedotteessa.

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myöntää Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon kahdeksatta kertaa. Voittaja julkistetaan 4. lokakuuta.

Palkinnon valitsee tänä vuonna filosofi Esa Saarinen. Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajan valitsee vuosittain vaikuttaja, joka on tullut tunnetuksi muun alan kuin arkkitehtuurin asiantuntijana.

Palkinnon finalistikohteet valitsee vuosittain vaihtuva, Suomen Arkkitehtiliiton kokoama esiraati. Palkinto myönnetään kolmen viime vuoden aikana valmistuneen uuden rakennuksen tai rakennusryhmän suunnittelusta tai korjaussuunnittelusta.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka