Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies ampui naapurinsa kerrostalon parkkipaikalla Nokialla jouluyönä "metelin" vuoksi – tuomittiin taposta

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 11 vuoden vankeuteen miehen, joka ampui toisen miehen kerrostalon parkkipaikalla Nokialla viime jouluyönä.

Käräjäoikeuden mukaan tuomittu syyllistyi tappoon ja ampuma-aserikokseen. Syyttäjä vaati rangaistusta murhasta. Oikeus määräsi aiemmin miehen mielentilatutkimukseen, jonka perusteella hän on ollut syyntakeinen eli ymmärtänyt tekonsa merkityksen.

Tuomiossa todetaan, että Kai Allan Tapani Holappa, 31, tappoi pakoon pyrkineen uhrin kahdella pään alueelle kohdistetulla teloitustyyppisellä kosketus- ja lähilaukauksella. Tuomittu on myös myöntänyt ampuneensa rikoksen uhria.

Tuomittu kertoi oikeudessa, että alakerran naapurista jo pitkään kuulunut häiritsevää meteliä. Tapahtumayönä hän kuuli rapinaa avoimesta ikkunasta, otti lipastosta aseen taskuunsa, meni alas ja havaitsi miehen avaamassa alakerran naapurin asunnon ovea.

Tuomittu tarttui miestä rinnuksista, mutta tämä onnistui pakenemaan. Tuomittu juoksi aseen kanssa perään. Hän kertoi oikeudessa, että hänen tarkoituksensa oli ollut pelotella.

Tuomion mukaan Holappa kertoi oikeudessa, että hän ei tiennyt uhrin asuvan talossa vaan piti tätä ulkopuolisena.

Tuomitulla on aiempaa rikostaustaa, muun muassa tuomioita pahoinpitelyistä.