Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väistyvä Halla-aho: Perussuomalaisia äänestetään niin kauan kuin pysymme uskollisina ihanteillemme ja periaatteillemme, riippumatta puheenjohtajasta – Seuraa suoraa lähetystä puoluekokouksesta

Perussuomalaisten väistyvä puheenjohtaja Jussi Halla-aho on pitänyt jäähyväispuheensa Seinäjoen areenalla. Halla-aho sanoi, että perussuomalaisia äänestetään niin kauan kuin puolue pysyy uskollisena omille ihanteilleen ja periaatteilleen, riippumatta kuka on puheenjohtajana.

– Puheenjohtajan tyyli ja persoona eivät ole yhdentekeviä, ne voivat nostaa tai laskea kansalaisten kynnystä äänestää meitä. Mutta eivät ne luo meidän kannatustamme. Puheenjohtaja ei tee puoluetta vaan edustaa sitä, Halla-aho sanoi.

Halla-aho sanoi mahdollisesta hallitusyhteistyöstä, että asiassa on löydettävä keskitie liian hallitusinnon ja äärimmäisen periaatteellisuuden välillä. Hänen mukaansa on päätettävä, mistä voidaan neuvotella ja mistä ei ja yhteistyöhön on pyrittävä, mutta oltava tarvittaessa valmis myös jatkamaan oppositiossa, jos muut eivät tule vastaan puolueelle tärkeissä asioissa.

– Jos hallitukseen pääsemisestä tehdään itseisarvo, käy kuten perussuomalaisille kävi vuoden 2015 ratkaisujen jälkeen, Halla-aho sanoi.

Halla-aho sanoi, ettei hän halua lähteä arvioimaan omaa suoritustaan puheenjohtajana vaan jättää sen muille.

– Totean kuitenkin, että puolueen organisaatiossa ja toimintatavoissa on tietenkin myös epäkohtia, puutteita ja ongelmia, joita en ole osannut ratkaista.

Hän sanoi haluavansa antaa uudelle puoluejohdolle yhden evästyksen.

– Jos aiotte tehdä uudistuksia ja muutoksia, ne kannattaa tehdä mahdollisimman pian. Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä enemmän jäsenistö ja te itse totutte omiin tapoihinne ja sitä vaikeammaksi asioiden muuttaminen käy. Luokaa rohkeasti oma ja itsenne näköinen toimintakulttuuri.

Ennakkosuosikkina uudeksi puheenjohtajaksi on pidetty kansanedustaja Riikka Purraa, joka toimii puolueen ensimmäisenä varapuheenjohtajana.

Paikkaa havittelevat myös toinen kansanedustaja Sakari Puisto sekä suurelle yleisölle tuntemattomammat ehdokkaat Kristiina Ilmarinen, Ossi Tiihonen ja Urpo Vähäranta. Lisäksi valitaan varapuheenjohtajisto ja puoluesihteeri.

Kokoukseen on tulossa arviolta jopa 2 500 osallistujaa, jos myös viestimien edustajat lasketaan mukaan.

Voit seurata suoraa lähetys puoluekokouksesta alla olevasta kuvakkeesta.