Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siikajoella viime kesänä kadonneen miehen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi – poliisi epäilee myös kiristystä

Pohjois-Pohjanmaan Siikajoella viime kesänä kadonneen miehen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi, kerrotaan Oulun poliisista STT:lle.

Poliisi kertoi tiistaina, että se tutkii Siikajoella Paavolan taajamassa asuneen miehen katoamista. Noin kolmekymppisestä miehestä ei ole tehty havaintoja viime vuoden elokuun 24. päivän jälkeen.

– Epäilemme, että hän on joutunut henkirikoksen kohteeksi, sanoo tutkinnanjohtajan sijainen, rikosylikomisario Ilkka Piispanen.

– Ei oikein ole muutakaan varteenotettavaa vaihtoehtoa, että mitä on tapahtunut. Emme pysty sulkemaan pois henkirikosta.

Heinäkuun alkupuolella Oulun käräjäoikeus vangitsi miehen ja naisen epäiltyinä taposta ja kiristyksestä Siikajoella. Vangitsemistietojen mukaan epäilty kiristys olisi tapahtunut aikavälillä 24.10.2018–26.8.2020 ja epäilty tappo aikavälillä 24.8.2020–31.12.2020.

Epäillyt ovat syntyneet 1990-luvulla. Nainen vapautettiin tutkintavankeudesta heinäkuun lopulla ja mies elokuun alussa, mutta poliisi epäilee heitä yhä rikosnimikkeillä tappo ja kiristys.

Piispasen mukaan poliisilla on tapauksessa vaihtoehtoisia tutkintalinjoja.

– Mietitään, mikä näistä on se, joka on todellisuudessa tapahtunut.

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja

Piispasen mukaan epäilty kiristys liittyy kadonneen miehen varojen käyttöön. Poliisi on suorittanut etsintöjä kadonneen löytämiseksi, mutta etsinnöistä ei kerrota tarkemmin julkisuuteen.

Mikä on poliisin käsitys epäillyn henkirikoksen motiivista?

– Se jääköön tässä vaiheessa vielä salaiseksi tiedoksi, Piispanen vastaa.

Poliisi pyytää yleisöltä kadonneeseen mieheen liittyviä havaintoja, jotka on tehty viime vuoden elokuun 24. päivän jälkeen. Havainnoista voi ilmoittaa Oulun poliisin vihjepuhelimeen numeroon 0295 416 194 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Poliisin mukaan pienetkin havainnot voivat olla merkittäviä miehen katoamisen selvittämiseksi.