Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskisuomalainen suunnittelee sanomalehtipainon sulkemista Pieksämäellä

Keskisuomalainen -konserni aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa sanomalehtipainon sulkemiseen Pieksämäellä.

Konserni tavoittelee uudelleenjärjestelyllä noin puolen miljoonan euron tehostamishyötyjä, jotka toteutuisivat täysmääräisesti ensi vuonna. Mahdolliset osa-aikaistamiset ja irtisanomiset koskevat arviolta enintään 16:ta henkilöä.

– Neuvotteluissa tutkitaan mahdollisuuksia tehdä rakenteellisia muutoksia ja uudelleenjärjestelyjä, joiden tavoitteena on sanomalehtipainamisen kilpailukyvyn parantaminen ja toiminnan tehostaminen, Keskisuomalainen kertoo tiedotteessaan.

Neuvottelut tapahtuvat yhtiön Lehtisepät -tytäryhtiössä.

Keskisuomalainen-konsernilla on yhteensä viisi sanomalehtipainoa, jotka sijaitsevat Pieksämäen ohella Jyväskylässä, Tuusulassa, Lahdessa ja Kouvolassa.

Lehtisepät toteutti viime vuoden lopulla yt-neuvottelut Jyväskylän painossa. Yhtiö kertoi tuolloin osa-aikaistamisten ja irtisanomisten koskevan enintään 15 henkilötyövuotta, minkä lisäksi määräaikaisia työsuhteita päättyi. Kyseisillä toimilla tavoiteltiin 700 000 euron hyötyjä.