Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itämerennorpan saalismäärät vähenivät, harmaahylkeen nousivat

Hallin eli harmaahylkeen saalismäärät nousivat, mutta itämerennorpan saalis sen sijaan laski heinäkuun lopussa päättyneen metsästysvuoden aikana. Halleja saatiin saaliiksi 79 prosenttia enemmän ja itämerennorppia 12 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin, kertoi Suomen riistakeskus tiedotteessa.

Hallin saalis oli pyynnissä yhteensä 413 yksilöä, joista 130 saatiin saaliiksi Perämeren–Merenkurkun, 119 Lounais-Suomen ja 164 Suomenlahden kannanhoitoalueelta.

Itämerennorppia saatiin Suomen riistakeskuksen myöntämillä pyyntiluvilla saaliiksi yhteensä 273 yksilöä. Pyyntilupia myönnettiin itämerennorpalle vain Perämeren–Merenkurkun kannanhoitoalueelle. Molemmat lajit ovat rauhoitettuja tammikuun 1. päivästä huhtikuun 15. päivään.

Itämerennorpan metsästykseen ei jatkossa enää vaadita pyyntilupaa, vaan norppia voi metsästysaikana saalistaa maa- ja metsätalousministeriön asettaman alueellisen kiintiön puitteissa.