Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

New Yorkin osavaltion kuvernööri Andrew Cuomo eroaa seksuaalirikosepäilyjen vuoksi

Kuvernööri Andrew Cuomon ero astuu voimaan kahden viikon kuluessa. Arkistokuva. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa New Yorkin osavaltion kuvernööri Andrew Cuomo, 63, on eronnut virastaan. Ero tulee voimaan kahden viikon kuluessa.

– Nykyisissä olosuhteissa pystyn olemaan parhaiten hyödyksi siirtymällä syrjään, jotta hallinto voi keskittyä hallitsemiseen, Cuomo sanoi.

– Olen aina käyttäytynyt tuttavallisesti ihmisten kanssa. On tavanomaista, että halaan ja suukottelen heitä, niin miehiä kuin naisia. Omasta mielestäni en kuitenkaan ole koskaan ylittänyt rajoja, mutta en ole tajunnut, miten paljon rajoja on siirretty, Cuomo jatkoi.

Kuvernöörin epäillään syyllistyneen 11 naisen seksuaaliseen häirintään, ja hän voi joutua rikossyytteeseen väitetyistä tapauksista.

Cuomon läheinen avustaja Melissa DeRosa erosi maanantaina tehtävästään skandaaliin liittyen ja Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kehotti viime viikolla Cuomoa eroamaan.

Tutkinnan mukaan kuvernööri on kosketellut naisia häiritsevästi ja lausunut seksuaalisesti vihjailevia kommentteja, jotka ovat luoneet naisille epämiellyttävän työympäristön. Tutkinnan mukaan Cuomo olisi rikkonut sekä osavaltion että liittovaltion lakeja.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka