THL: Suomessa on todettu 738 uutta koronatartuntaa – maanantai ennätyspäivä tartuntatapauksien määrässä 898 positiivisella näytteellä

Suomessa on raportoitu tänään 738 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 8 343 tartuntaa, mikä on 4 067 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 4 276 tartuntaa kahdessa viikossa.

Yhteensä Suomessa on pandemian alusta lähtien raportoitu lähes 111 000 tartuntaa.

THL:n mukaan tämän viikon maanantaina oli eniten päiväkohtaisia tartuntatautitapauksia koko pandemian ajalta. Maanantaina otetuista näytteistä yhteensä 898 oli koronapositiivisia. Aiempi koronatartuntojen päivittäinen ennätys oli maaliskuun puolivälissä, jolloin yhtenä näytteenottopäivänä otettiin 892 positiivista koronavirusnäytettä.

Tietoja koronatartunnoista tulee THL:n raportointijärjestelmään viiveellä, joten maanantaina otetuista positiivisista koronatesteistä osa voi tulla järjestelmään vielä myöhemmin. Päivittäisistä raportoiduista luvuista suurin oli tämän viikon keskiviikkona, jolloin raportoitiin 872 koronatartuntaa.

Sata sairaalahoidossa - luku kasvussa

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on 100 ihmistä, joista 18 on tehohoidossa, THL kertoo.

Luvut ovat kasvaneet hieman keskiviikosta, jolloin sairaalahoidossa oli 95 ja tehohoidossa 15 ihmistä. Tuolloin tehohoidossa olevien potilaiden määrä oli kaksinkertaistunut maanantaista.

Vaikka tartunta- ja potilasmäärät ovat kasvussa, sairaalaan ei joudu yhtä paljon ihmisiä kuin keväällä, jolloin päivittäisten todettujen tartuntojen määrä oli samalla tasolla. Maaliskuussa sairaalahoidossa oli enimmillään yli 300 ihmisistä koronaviruksen vuoksi ja tehohoidossa yli 60 ihmistä.

Toisen rokoteannoksen saanut 37,6 prosenttia väestöstä

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa noin 3,71 miljoonaa ihmistä eli 66,8 prosenttia väestöstä.

Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi THL:n mukaan eilisestä vajaalla 14 600:lla.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt 37,6 prosenttia, mikä tarkoittaa 2,09 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa runsaalla 54 900:lla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka